A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Fläskfilé med balsamicosås

Kategori: Allmänt, Kött, biff & burgare, Tillbehör & såser


(null)

Balsamicosås är en fantastiskt alternativ när man ej vill ha grädde i såsen. Man har istället lite brända toner av karamelliserat socker, vitlök & balsamicovinäger. Fantastiskt god såväl en helg som dag mitt i veckan då man vill lyxa till det lite. Här serverade jag med bearnaisesås, men det räcker gott och väl med balsamicosåsen. Marinerad fläskfilé hittar du här!

(null)

Balsamicosås 
  • 1 schalottenlök 
  • 1 vitlöksklyfta 
  • 1 tsk olja
  • 3 msk strösocker 
  • 5 msk balsamvinäger 
  • 3 dl rött vin
  • 1/2 dl kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk maizenaredning
  • 2 msk smör
1) Skala och hacka lök och vitlök. Fräs all lök i oljan i en kastrull. Strö över sockret och låt det få lite färg.
2) Häll på balsamvinäger, vin, fond och vatten, låt koka ca 15 minuter.
3) Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Vispa ner smöret.
4) Smaka av med salt och peppar.

(null)

(null)

(null)

(null)







Kommentera inlägget här: