Fläskfilé med balsamicosås
Kategori: Allmänt, Kött, biff & burgare, Tillbehör & såser

Balsamicosås är en fantastiskt alternativ när man ej vill ha grädde i såsen. Man har istället lite brända toner av karamelliserat socker, vitlök & balsamicovinäger. Fantastiskt god såväl en helg som dag mitt i veckan då man vill lyxa till det
lite. Här serverade jag med bearnaisesås, men det räcker gott och väl med balsamicosåsen. Marinerad fläskfilé hittar du här!

Balsamicosås
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk olja
- 3 msk strösocker
- 5 msk balsamvinäger
- 3 dl rött vin
- 1/2 dl kalvfond
- 1 dl vatten
- 2 tsk maizenaredning
- 2 msk smör
1) Skala och hacka lök och vitlök. Fräs all lök i oljan i en kastrull. Strö över sockret och låt det få lite färg.
2) Häll på balsamvinäger, vin, fond och vatten, låt koka ca 15 minuter.
3) Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Vispa ner smöret.
4) Smaka av med salt och peppar.



