A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Dragonjärpar

Kategori: Allmänt, Kött, biff & burgare

(null)

Dragon är en av mina favoritkryddor. Den sätter bland annat den där karaktäristiska smaken på bearnaisesås, och i detta klassiska recept kommer den verkligen till sin rätt! Jag körde snabbt järparna i airfryern för att sedan puttra dem klara i gräddsåsen. Angenämt är ordet! Den perfekta söndagsmiddagen! 

(null)

Dragonjärpar (4 pers)
  • 400 g blandfärs 
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar 
  • 1-1,5 tsk söndersmulad dragon
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 1 msk smör
  • 2 dl vatten+ 2 dl grädde
  • 2 msk kalvbuljong
  • Maizenaredning
Gör så här:
  1. Blanda färsen med salt, peppar & dragon. 
  2. Rör ner potatismjöl och ägg. Forma till ca 8 avlånga biffar/järpar. 
  3. Stek biffarna 2-3 min på var sida stekpanna. Eller ca 5 min på var sida i 200 g airfryer. 
  4. Lägg järparna i traktörpanna och häll på vatten och grädde samt buljong. Låt puttra ca 30 min och Ted av med maizenaredning. Servera! 
(null)

(null)

(null)