A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Snabb frallor

Kategori: Allmänt, Desserter & bakverk, Picknick/Brunch


(null)

Ett riktigt bra recept som gick snabbt att göra. Perfekt när man inte har så mycket tid men ändå vill ha nybakat bröd. Med 15 minuters jästid + tid för att göra degen och ca 10 minuter i ugnen så tar frallorna allt som allt ca 30 minuter att göra. Så mycket snabbare än så går det inte att få med jäsdeg.

Till 14 frallor behöver du:

  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • 5 dl vatten
  • En nypa salt
  • 1 msk socker (går att byta mot sirap eller honung)
  • Ca 12 dl vetemjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader. Smula jästen i degbunken.  Värm smör och vatten i en kastrull till fingervarmt, och häll det över jästen. Rör runt tills jästen är löst. Tillsätt socker, salt och mjölet.

Tänk på att tillsätta mjölet lite i taget och bearbeta degen mellan. På så sätt riskerar du inte att få i för mycket mjöl vilket resulterar i en kompakt och tung deg.  När degen är smidig och släpper från kanterna är den redo att kubbas upp.

Man kan antingen kubba degen som jag gjorde eller rundriva till frallor.

Vill du göra långa stycken som jag gjorde delar du degen i två delar, och sen varje del till en lång limpa som du plattar till lite. Sen skär du de tillplattade limporna i lagom stora bitar på längden.

Pensla bröden med uppvispat ägg eller mjölk och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)