A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Lady & Lufsen-spagetti speciale

Kategori: Allmänt, Kött, biff & burgare

 
Denna italienska klassiker är inte bara underbart smakrik och god, utan även sundheten själv med sina örter och finaste tomatsås.. Låt bara koka ihop under en timmes tid för att locka fram bästa smakerna. Väl värt tiden.
 
 
 
 
Se bara till att du har färsk basilika hemma, som ju är grundstommen i smaksensationen här! Och bladpersiljan sätter fin smak i köttbullarna.
 
 
Du behöver:
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 ägg
  • salt & peppar
  • 1 pressad vitlök
  • hackad bladpersilja
  • 1 pkt Mozzarella
Blanda färsen med alla ingredienser utom mozarellan till en jämn smet. Blanda sedan i små bitar av mozzarellan och forma lagom stora köttbullar av smeten. Stek sedan i ganska hög värme i smör tills de får en fint gyllenbrun stekyta. 
 
 
Till tomatsåsen behöver du:
  • 3 burkar mutti krossade tomater
  • ca 1 dl vin
  • 1 msk bbq-sauce
  • 1 msk farinsocker
  • salt & peppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • en nypa oregano
  • 5-6 hackade basilikablad
Koka upp tomatsåsen med alla ingredienser. Lägg sedan köttbullarna i såsen för att koka in under ca 1 timme. Går även bra att halvera koktiden om man har bråttom, men smaken och konsistensen blir bättre vid förlängd koktid. Servera sedan med ångande färsk spaggeti & färskriven parmesan. Tadaa!!
 
 

Laxpaj med dill

Kategori: Allmänt

 
Denna härligt krämiga och goda laxpaj passar alldeles ypperligt som tillbehör på kräftskivan. Den är väldigt enkel att göra dessutom och man kan förbereda den dagen innan. 
 
Till pajdegen behöver du:
  • 50 g smör
  • ca 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl vatten
Mixa till en slät och fin pajdeg. Kavla eller tryck ut i pajformar. Degen räckte till 2 folieformar eller 1 stor pajform. Kyl i 20 minuter och förgrädda skalet i 200 grader ca 10 minuter.
 
Till pajen behöver du:
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör
  • 200 g kallrökt lax
  • 0,5 dl hackad dill
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar
Gör så här:
Strimla purjolöken fint och stek mjuk i lite matfett ca 8-10 minuter. Strimla laxen och blanda den med purjolöken, hackad dill och lägg röran i pajskalet. Rör samman ägg, grädde och creme fraiche. Krydda och häll äggstanningen över laxfyllningen. Grädda pajen i 20-30 minuter tills den fått fin färg. Servera!
 

Kräftkalas: Västerbottenpaj med kantareller

Kategori: Allmänt, Pajer & bufféer

 
 
Denna västerbottenpaj är något av det godaste man kan äta i pajväg, med smaker av bacon och kantareller. Passar alldeles utmärkt till kräftorna.
 
Till denna goda paj behöver du:
Pajdeg:
  • 50 g smör
  • ca 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl vatten
MIxa till en jämn och slät pajdeg. Kavla eller tryck ut i pajformar. Denna räckte till två folieformar, eller till en stor, rund pajform. Kyl i 20 minuter och förgrädda sedan i 200 grader i ca 10 minuter.
 
Fyllning:
  • 2 pkt bacon skuret i strimlor
  • 1 purjolök i tunna skivor
  • 1 fintärnad röd paprika
  • 2 ägg
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl västerbottenost
  • 1-2 krm kajennpeppar
  • salt & peppar
  • Kantareller
  • rödlök
 
 
Stek bacon, purjolök och paprika i smör tills det är mjukt och genomstekt. Lägg sedan fyllningen i pajskalet. Vispa ihop ägg, creme fraiche, ost och kryddor och häll öer fyllningen i pajskalet. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter. 
 
 
Rensa och dela kantarellerna, skiva rödlöken tunnt och bryn i smör i en stekpanna tills det fått färg och blivit mjukt. Dekorera med svamp/lökblandningen. Klart för servering!