A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Boeuf Bourgoignon

Kategori: Allmänt


(null)

Denna goda franska gryta är ett måste när hösten gjort entré! Här valde jag att marinera i rödvin under natten och sedan tillaga i Crock Pot på låg värme i 8 timmar. Perfekt färdigt efter en lång arbetsdag och det doftar underbart i hemmet. Har du något uterum, trädgård eller inglasat så kan du ställa ut grytan över natten om det är minst kylskåpskallt ute. Sedan startar du bara den på morgonen med timer om så behövs. 

(null)

BURGUNDISK KÖTTGRYTA I CROCK POT

1 kg fransyska eller högrev
2 paket bacon
250g små gula steklökar
3 vitlöksklyftor
3 stänger blekselleri
3 morötter
1 stor burk hela champinjoner
7 dl rödvin
2 dl vatten
3 lagerblad
1 kruka persilja
1 kruka timjan
salt, peppar

1. Ansa köttet och skär den till mindre bitar. Skär baconet till centimeterstora bitar. Koka upp en kastrull med vatten och lyft av från plattan. Lägg i de små steklökarna några minuter så är de enklare att skala. Hacka vitlök, selleri och morötter.

2. Stek kött och bacon i taget så att det får yta. Krydda. Lägg det i Crock Poten. Fräs sedan grönsakerna och vitlök en stund så det får färg. Lägg ner alla grönsaker, hela skalade smålökar och hela champinjoner. Slå på vin, vatten och  lagerblad. Klipp i hälften av persiljan, timjan, salta och peppra. 

3. Ställ timern på  Crock Poten på låga temperaturen i 6-8 timmar. Servera med, i mitt fall mandelpotatispuré och klippt persilja.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Använd ej för fint vin i grytan då smakerna ändras efter lång tillagningstid. Helt onödigt, men välj ett gott vin, och gärna samma druva som du tänker servera till. 

(null)
(null)
(null)

(null)

(null)

(null)