A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Läckra skagenbakelser

Kategori: Allmänt, Fisk & Skaldjur, Pajer & bufféer, Picknick/Brunch

(null)

Ska man väl unna sig något riktigt läckert nu på vårkanten så är det väl en smarrig skagenbakelse med nyskapade räkor och rökt lax. Bör inmundigas med något gott i glaset som i det här fallet blev cava! Lägg ihop dem dagen innan, och dekorera strax innan servering! Superenkelt & superläckert!
 
(null)

(null)

Skagenbakelser (4 st)
Skagenröra
  • 200 g skalade räkor
  • 1 dl dill, finhackade
  • 0,5 citron
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
Laxröra
  • 200 g rökt lax
  • 1 dl dill, finhackad
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • Att klä bakelsen med
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 dl persilja, hackad
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 strimlor av rökt lax + eventuellt 200g  räkor 
  • 80 g ishavsrom
  • Gör så här:
  1. Skagenröra: Finhacka dill och blanda med majonnäs och crème fraiche till en jämn smet. Hacka räkorna och rör ner. Pressa saften ur citronen. Krydda med citronsaft, salt och peppar.
  2. Laxröra: Finhacka dill och blanda med majonnäs och crème fraiche till en jämn smet. Strimla laxen och vänd ner, krydda med salt och peppar. 
  3. Rör ihop crème fraiche och majonnäs att klä bakelsen med, krydda med salt och peppar. Tryck ut runda cirklar ur brödskivorna med ett glas. Lägg skagenröra på en av cirklarna, lägg på en skiva bröd och lägg på laxröra. Avsluta med en sista brödskiva som lock och bre crème fraiche- och majonnäsblandningen på och runt om bakelsen. Rulla den sedan i hackad persilja.
  • (null) 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)