A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Frukost/proteinmuffins

Kategori: Allmänt, Desserter & bakverk, Pajer & bufféer, Picknick/Brunch, Träning & hälsa

 
Dessa frukostmuffins är rena proteinbomben, späckad av nyttigheter och ger full mättnad långt fram på dagen. Dessutom kalorisnåla. Kan det bli bättre? Dessutom så bakar du upp en plåt åt gången så har du både mellanmål och frukost framöver. Perfekt att ladda med inför ett träningspass eller när du ska hålla hungern i schack. Du kan variera detta grundrecept i det oändliga efter smak och behov. 
 
 
Ägg är en stor proteinkälla och utgör tillsammans med keso grunden i dessa delikata muffins. 
 
 
Proteinmuffins:
  • 10 ägg
  • 500 g keso
  • 140 g rökt skinka/stekt bacon i tärningar
  • 2,5 dl mager riven ost
  • 1 tsk bakpulver
  • salt & peppar
 
 
Knäck äggen i en skål och vispa dem ordentligt med elvisp till de blir luftiga och porösa.
 
 
Tillsätt sedan keson, skinkan/baconet, osten, bakpulvret och krydda efter smak. Blanda så bakpulvret blir jämt fördelat. 
 
 
 Häll sedan upp i muffinsformar. Det blir ca 16 st muffins. Baka dem sedan i 175 grader, ca 25 minuter tills de fått en gyllenbrun färg.
 
 
 
 
Eftersom jag alltid tyckt om att träna och hålla mig i form så är det viktigt för mig vad jag stoppar i mig. Att ge kroppen vad den behöver i form av proteiner och näring. Så lite kemikalier och skräpmat som möjligt, så mår man bäst.
 

Kebabspett med fylld pannkaka!

Kategori: Allmänt

 
Detta recept är egenkomponerat så som så mycket annat på denna sida, därför råder jag att testa er fram med kryddor i tycke och smak då det kan variera från person till person. Jag tillagade detta i all hast så detta är ett rent experiment! Men måste nog säga att det lyckades bra. Det enda jag kommer ändra på är lite mer sallad i pannkakan och kanske en liten pfeferoni? Tadaa!!
 
 
Jag är egentligen ingen fan av just kebab, och äter helst inte sammanpressat kött överhuvudtaget. Kvalitet och fräscha råvaror är min melodi då jag vet vad jag får i mig. Min kropp är mitt tempel, så därför bör jag ge den endast det bästa för att hålla livet ut i all sin prakt. Jag använde här nötfärs, men det går bra med lammfärs eller vad som.
 
 
Kebabspett (4 pers):
  • 600 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 msk barbequesauce
  • 1 msk kebabkrydda
  • salt & peppar
 
Blanda alla ingredienser och forma till släta avlånga "biffar" som du sedan trär på grillspett.  (Glöm ej blötlägga innan om de är av trä). 
 
 
Grilla på galler i ugn, ca 250 grader i ca 30 minuter, eller tills de får fin färg. En långpanna med vatten under grillgallret är att föredra då du slipper rökos. Inget kul om brandlarmet börjar tjuta....weeiweeiiii....
 
 
 Förbered undertiden pannkakorna. Jag går efter det väldigt enkla recpet jag har haft i huvudet ända sedan barndomen vilket är följande:
 
  • 1 ägg
  • 2 dl mjöl
  • 4 dl mjölk
 
Vispa till en slät smet och tillsätt lite salt.  Alternativt, något sundare havrepannkakor om så önskas. Klicka här!
 
 
Alternativt, något sundare havrepannkakor om så önskas, vilket recept jag använde mig av bilden nedan.
http://atasteoflisa.blogg.se/2014/april/havrepannkakor-farska-blabar-2.html
 
 
 
Stek sedan gylllenbruna pannkakor som du lägger upp på serveringstallrikar och fyller med en fräscht god sallad.  
 
 
Servera gärna dessa goda spett med min bästa kebasås som jag tillbringat många timmar med att finna mig fram till i både smak och konsistens. Detta är det absolut bästa receptet! Klicka här!
 

Bästa lax-såsen med smaker av äpple & dill

Kategori: Allmänt, BBQ-Grillat är godast, Fisk & Skaldjur, Tillbehör & såser

 
Det jag nu kommer dela med mig av är nog världens absolut i särklass godaste fisk & grillsås. Passar utomordentligt bra till grillad lax med sina balanserade smaker av sött, salt & syra, men det passar även till skaldjurscoctail eller som dipp till chips eller grönsaksstavar, eller varför inte till en lax- & spenatpaj! Makalöst, är allt jag har att säga! 
 
 
 
Till denna fantastiska sås med smaker av dijonsenap, dill & grönt äpple behöver du:
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk socker
  • 1 msk fransk senap
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 rivet grönt äpple
  • 1 knippe finklippt dill
  • 0,5 tsk cayennepeppar
 
Allt du behöver göra nu är att blanda dessa härliga ingredienser till en aromatiskt välsmakande sås. Perfekt att förbereda dagen innan om man så önskar, för då framhävs smakerna ännu mer. Men det går alldeles utmärkt att servera den direkt också. 
 
 
Jag måste säga att vitlök till fisk låter väldigt intressant i mina öron, och även dijon, med sin vitvinssmak och alldeles speciella styrka som är en av mina favoritkryddsättningar vid bland annat grillning. Att kombinera sötma med syra, i detta fallet grönt äpple, gifter sig i munnen. Sagolikt värre! Så jag börjar mer eller mindre att tro på sagor. 
 
 
 
Laxen grillar du antingen ute på grillen eller i vanlig ugn på låg värme för att bevara saftigheten. Jag brukar låta den stå i ca 100-150 grader (absolut inte mer) i 15-30 minuter beroende på hur stor bit fisk som ska tillagas.
 
 
Pressa lite citron över fisken (jag älskar citron), lite flingsalt, peppar och dill. Sedan krävs inte mer utan låt laxen tala för sig själv. Färsk sparris däremot är svårt att motstå, så jag kan rekommendera detta även i det här fallet. Kokas som vanligt eller låt ligga på grillen  en stund samtidigt med laxen.
 
 
 
Svårare än så är det inte att göra en imponerande god måltid även en fredagskväll efter en lång dag, då man ändå önskar något lyxigt att avnjuta, och kanske har dåligt med tid att förbereda.