A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Dajmglass med kolasås

Kategori: Allmänt, Desserter & bakverk, Tillbehör & såser

(null)

Dajmglass
  • 5 dl vispgrädde 
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 2 dubbeldajm
Gör så här:
  1. Vispa grädden fluffig i en skål.
  2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
  3. Skär Daimen i mindre bitar. Blanda ner dem i glassmeten (spar lite till garnering).
  4. Häll glassmeten i en avlång form, ca 1 ½ liter eller portionera den i mindre skålar. Strö över Daimhacket som är kvar. Täck glassen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering.

Salt kolasås
  • 2,5 dl socker
  • Några droppar vatten
  • 6 msk äkta smör
  • 1,25 dl vispgrädde
  • En nypa flingsalt 
Gör så här:
  1. Häll socker och några droppar vatten i en kastrull och smält försiktigt tills allt sockret har löst upp sig. Vispa försiktigt så inte sockret bränns vid. 
  2. Tag kastrullen från värmen och vispa hastigt ner smöret. 
  3. Tillsätt nu grädden och vispa jämnt. 
  4. Toppa med flingsalt och häll upp på burk. 


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)