A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Kyckling dijon

Kategori: Allmänt, Crock Pot, Grytor, Kyckling

(null)

Här kommer ett fantastiskt recept på kyckling/dijon tillagad i Crock Pot. Köttet blir extra mört och fint, och maten mer aromatisk och mustig. Låg tillagningstid under lång tid bevarar näringsämnen och framhäver smaker. Sund mat utan att behöva passa det. Du sätter timern, sen har du lyxig middag perfekt till du kommer hem på kvällen.  Underbart! 

(null)

Du behöver:
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tak samt + svartpeppar
  • 4 msk dijon
  • 3 msk färsk dragon
  • 2 schalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • En knippe morötter 
  • 1, 5 dl kycklingbuljong
  • 0,5 tsk soja
  • 1,5 dl vispgrädde
  • Salt & peppar 
  • 1 msk pressad citron
  • Dragon att dekorera med
(null)

Skölj kycklingfiléerna och lägg dem i grytan. Det behövs ingen förstekning, enkelt och bra. 

(null)

Blanda salt, peppar, dijon, hackad dragon, schalottenlök & vitlök.  Bred sedan över kycklingfiléerna. 

(null) 
(null)

Häll på buljongen och lägg de skalade morötterna över och sätt på locket. Sätt timern på "low" i 5 timmar. Nu kommer din Crock Pot trolla fram fantastiska smaker. 
(null)
(null)
(null)

Det funkar även bra att koka i vanlig gryta ca 30 min men dubbla vätskan. 

(null)

När grytan är klar, häll på grädde & citronsaft. Puttra ihop lite och toppa med färsk dragon. Servera med klyftpotatis: 

(null) 
(null) 

(null)