A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Frukostbröd med rivet äpple

Kategori: Allmänt, Desserter & bakverk, Picknick/Brunch, Träning & hälsa

(null)

När man vill undvika vitt mjöl, men ändå äta goda frukostbullar så slänger du snabbt ihop dessa i muffinsformar. Sunt, snabbt och proteinrikt, och fantastiskt saftigt och gott! Frys in ett lager vettja och värm dem i airfryern. Jag bakade mina i min airfryer men går precis lika bra i vanlig ugn. Höstigt och gott med äpplen i. 
(null)

(null)

(null)

Frukostbullar med rivet äpple (ca 15 st)
  • 7 dl havregryn (mixa till mjöl)
  • 2 tsk bikarbonat 
  • 1 tsk salt
  • 1 rivet äpple
  • 3,5 dl grekisk yoghurt 0% fett
  • 2 ägg
  • Solros- & pumpakärnor 
Gör så här:
  1. Mixa havregrynen till mjöl. (Det går bra med vanligt havremjöl också.) 
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. 
  3. Riv ner äpplet. 
  4. Blanda sen i yoghurt och ägg till en smet. 
  5. Häll sedan i muffinsplåt eller muffinsformar. Jag använde silikonformar i muffinsplåt. 
  6. Toppa med valfria fröer. 
  7. Baka i vanlig ugn: 250 grader i 10 min. Eller i Airfryer: 160 grader 10 Jag serverade dem som scones med cream cheese, körsbärsmarmelad, smör, blue cheese, Gouda ost och earl grey te. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)