A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Pasta a la Carbonara!

Kategori: Allmänt, Pastarätter

Kolgruvarehustruns klassiska rätt där svartpepparn sätter sin prägel istället för kol. En av mina absoluta favoriter som kan varieras i det oändliga trots den enkla anrättningen. 
 
Denna favorit passar såväl en läcker lördagsmiddag som en enkel måndag. Klockrent!!! Finns massor av recept och här testade jag en ny variant. Krämig & fin!

2-3 pkt bacon (á 140 g)
1-2 msk olivolja
1-2 gula lökar
3 vitlöksklyftor       

2-3 dl matlagningsgrädde 15 % 
1-2 dl vispgrädde 40 %
2 äggulor
                   
2 dl fint riven parmesan
Svartpeppar
    

Tärna och stek bacon frasigt, tillsätt fin hackad lök och stek med tills den är mjuk.Pressa i vitlök. Tillsätt matlagningsgrädde 15 % och koka upp. Ta av från spisen. Blanda sedan vispgrädde & äggulor och blanda i. Tillsätt sist parmesan & svartpepppar!
 

Kycklingkebab/kebabsås

Kategori: Allmänt, Kyckling, Picknick/Brunch, Tillbehör & såser

 
Trött på regn och trött på att laga mat, så vad gör man? Perfekta snabbmaten är kycklingkebab med bästa kebabsåsen och massor av sallad. Mums! Alla bara älskar denna såsen!!! Jag har letat och experimenterat mig till det absolut bästa receptet på kebabsås och här är resultatet! Kycklingen steker man bara upp i strimlor och massor av kebabkrydda. Supersnabbt och gott! 

Såsen funkar till nästan allt, testa själv! En fräsch, kall sommarsås som dessutom är ganska sund.
 
 
(Jag köper Santa Marias Italienska salladskrydda, perfekt!)

Fransk potatissallad

Kategori: Allmänt, BBQ-Grillat är godast, Pajer & bufféer, Picknick/Brunch, Tillbehör & såser

 
Detta var något så makalöst gott att man bara vill ha mer. Jag ska försöka att återge receptet som är egenkomponerat.
 

Fransk potatissallad

  • ca 10-12 kokta färskpotatisar
  • 3 msk olivolja med citronsmak
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk vatten
  • 1 msk persilja
  • 1 msk gräslök
  • 1 msk dill
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2-3 msk mald eller riven parmesanost
  • 4-5 soltorkade tomater
  • flingsalt & svartpeppar
Börja med att dela potatisen i mindre bitar. Mixa eller skaka olja & vinäger med senap, vitlök & örter. Tillsätt vattnet och mixa igen. Häll över potatisen och blanda försiktigt. Tillsätt sedan parmesanosten och strimlade soltorkade tomater & krydda efter smak. Ta daaa! Underbart ljuvligt!

Vill man så kan man istället för citronolja pressa färsk citron över och även lägga i vad man känner för, t ex oliver. Jag undvek faktiskt detta trots att jag älskar de där gröna oliverna på konserv med citronsmak eller vitlökssmak. Men jag ville att smakerna som redan fanns i potatissalladen skulle tala för sig själva och inte utkonkurreras av en massa annat. Servera hellere en vanlig sallad vid sidan om och ha oliver i den istället, så kan folk känna smakerna var för sig.