A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Jordärtsskockscheesecake med löjrom

Kategori: Allmänt, Pajer & bufféer, Picknick/Brunch, förrätt


(null)

Denna förrätt passar utmärkt till nyår! Krämig färskost blandad med gräslök och crème fraiche. Servera i glas och garnera med knaperstekta smulor av pumpernickel, löjrom och rödlök.

(null)

Jordärtsskockscheesecake med löjrom 8 port

Jordärtskockor

1/2 
citron
300 g
jordärtskockor
1/2tsk
   salt

Fyllning

gelatinblad
ask, färsk gräslök (20 g)
2 dl
crème fraiche
200 g
färskost
1/2 tsk
salt
2 krm
nymalen svartpeppar

Garnering

100 g
pumpernickel
2 msk
smör
rödlök
75 g
löjrom eller tångkaviar
-
gräslök

Jordärtskockor: Pressa citronen i en kastrull med lite vatten. Skala och skär jordärtskockorna i små tärningar. Lägg skockorna i citronvattnet så att de inte mörknar och fyll på vatten så att det precis täcker. Salta. Koka dem mjuka. Låt skockorna rinna av och kallna. 
Fyllning: Lägg gelatinbladet i kallt vatten enligt anvisningen på förpackningen. Hacka gräslöken. Rör ihop crème fraiche och färskost. Blanda skockor och hälften av gräslöken med ostblandningen. Smaka av med salt och peppar. Ta upp gelatinbladet ur vattnet och smält på svag värme i en kastrull. Blanda ner lite av ostblandningen i gelatinet och se till så att det blandas. Tillsätt resten av ostblandningen och blanda ordentligt. Häll fyllningen i portionsglas eller i en form, jämna till ytan och ställ i kylen minst 6 timmar. 
Garnering: Tina löjromen. Smula brödet och stek det knaprigt i smöret, krydda med salt. Skala och hacka löken fint.  Lägg löjrom och röd- och gräslök på cheesecaken och strö över brödsmulet och servera.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)