A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Köttbullar i airfryern

Kategori: Airfryer, Allmänt, Kött, biff & burgare, Pajer & bufféer, Tillbehör & såser

(null)

Dessa köttbullar kan du även göra på spisen men jag föredrar airfryern då man slipper sanera hela spisen efter stekning, samt att de blir mycket bättre och det går tusen gånger snabbare. Här serverar jag med Tareks pressgurka, kommer aldrig mer äta någon annan. Den är gudomligt god! Gör nu ett lager och fyll frysen med dessa läckra köttbullar. Men förbered först pressgurkan. 
(null)

Köttbullar 
  • 500 g blandfärs
  • 1 dl ströbröd 
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk dijon
  • 2 msk kalvfond 
  • 3 krm svartpeppar 
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök
Gör så här:
  1. Blanda ströbröd, mjölk, ägg, fond, salt och peppar i en skål. Låt dra en stund. Hacka eller riv ner löken, blanda. 
  2. Blanda nu ner färsen, men överarbeta inte smeten. Forma sedan små köttbullar. Större tar längre tid att tillaga.
  3. Värm upp din airfryer några minuter. Nu placerar du ett lager köttbullar i airfryern, kör på 200 g i 5 min, sedan vänder du dem och kör i 5 minuter till.  Upprepa tills alla köttbullar är stekta. 
  4. Vill du så kan du nu smörsteka dem nu ett par minuter och tillaga såsen däri. Se recept längre ner. 
(null)

Pressgurka 
  • 1 gurka
  • 2 tsk salt
  • 3 msk ättiksprit 12%
  • 150 g socker
  • 1/2 dl färsk hackad persilja 
Gör så här:
  1. Skiva gurkan i tunna skivor med osthyvel eller mandolin. Häll saltet över och lägg i en glasburk. Låt dra 30 min. Pressa lite med en sked då och då. 
  2. Blanda resten av ingredienserna tills sockret löst sig och häll över gurkan. Kan äta detta med matsked, så god!
Gräddsås
  • 3 msk kalvfond 
  • 2 dl vispgrädde 
  • 1 dl vatten
  • 1 msk svartvinbärsgelé 
  • Salt & peppar 
  • 1 msk gurkspad
  1. Häll allt i en kastrull och låt koka ihop. Eller häll allt rakt ner över köttbullar i stekpannan. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)