A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Smashad parmesan-potatis

Kategori: Allmänt, Kött, biff & burgare, Pajer & bufféer, Tillbehör & såser

(null)
 
Smashad potatis måste nog vara det absolut godaste tillbehöret, som man även kan ha som ensamrätt, eller varför inte som tilltugg? Väldigt enkelt och samtidigt riktigt läckert. 
 
 
Smashad potatis 
  • 1 kg potatis (mandelpotatis)
  • 4 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor 
  • 50 g parmesan, riven
  • 2 tsk flingsalt 
  • 2 krm svartpeppar 
  • 1 kruka färsk timjan
  • 1 hackad rödlök
Gör så här:
  1. Koka potatisen mjuk (med skal) i saltat vatten, överkoka ej, häll av vattnet och låt svalna. 
  2. Lägg potatisen på en plåt, platta till med en stekspade så de blir platta och krossas. Pensla potatisen med olja undertill. 
  3. Blanda olivolja och pressad vitlök i en liten skål. Skeda sedan över potatisen. 
  4. Toppa nu potatisen med riven parmesan och krydda med flingsalt & peppar. Lägg även några kvistar timjan över. 
  5. Tillaga i ugnen i 250 grader i ca 20 minuter, eller tills potatisen har fått en gyllene färg och är krispiga på utsidan. 
  6. Toppa med lite mer timjan och hackad rödlök. Servera! 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)  
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 

Kommentera inlägget här: