Smashad parmesan-potatis
Kategori: Allmänt, Kött, biff & burgare, Pajer & bufféer, Tillbehör & såser
Smashad potatis måste nog vara det absolut godaste tillbehöret, som man även kan ha som ensamrätt, eller varför inte som tilltugg? Väldigt enkelt och samtidigt riktigt läckert.
Smashad potatis
- 1 kg potatis (mandelpotatis)
- 4 msk olivolja
- 3 vitlöksklyftor
- 50 g parmesan, riven
- 2 tsk flingsalt
- 2 krm svartpeppar
- 1 kruka färsk timjan
- 1 hackad rödlök
Gör så här:
- Koka potatisen mjuk (med skal) i saltat vatten, överkoka ej, häll av vattnet och låt svalna.
- Lägg potatisen på en plåt, platta till med en stekspade så de blir platta och krossas. Pensla potatisen med olja undertill.
- Blanda olivolja och pressad vitlök i en liten skål. Skeda sedan över potatisen.
- Toppa nu potatisen med riven parmesan och krydda med flingsalt & peppar. Lägg även några kvistar timjan över.
- Tillaga i ugnen i 250 grader i ca 20 minuter, eller tills potatisen har fått en gyllene färg och är krispiga på utsidan.
- Toppa med lite mer timjan och hackad rödlök. Servera!