A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Grillad lax med Västerbottensås

Kategori: Allmänt, Fisk & Skaldjur, Tillbehör & såser

(null)

När det gäller fiskrätter så är det här magi i den ädlaste formen! Den härliga Västerbottensåsen i kombination med en fräsch citrondressing blir det otroligt läckert! 

(null)

Grillad lax med Västerbottensås
  • 600 g lax
  • Salt & peppar
  • 1 kg delikatesspotatis 
  • 1 msk olivolja 
  • En nypa flingsalt
  • 1 rödlök
Dressing
  • 1 citron
  • 1/2 msk flytande honung 
  • 1 msk olivolja 
  • 1 krm svartpeppar 
  • 1 krm fint salt
Västerbottensås 
  • 150 g riven västerbottenost 
  • 2 dl créme fraîche 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader. 
  2. Tvätta potatisen och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, ringla lite olivolja över och strö över flingsalt. Rosta i ugnen i ca 40 min.
  3. Krydda laxen med lite salt och peppar. Grilla eller stek med skinnsidan upp i ca 2-3 min. Vänd laxen och grilla klart med skinnsidan ner i ca 15 min. 
  4. Blanda rivet citronskal, citronsaft, 1 msk olivolja, honung, salt och peppar i en skål till en dressing.
  5. Finhacka rödlöken
  6. Mixa samman riven Västerbottensost med creme fraiche till en slät kräm. Smaka av med lite salt och peppar.
  7. Ta ut potatisen ur ugnen och lägg upp på ett fat. Krossa potatisarna lite lätt med en gaffel. Ringla över citrondressingen och strö över finhackad rödlök och ev någon ört som timjan, dill eller persilja.
  8. Servera den grillade laxen med rostad färskpotatis och Västerbottenssås.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentera inlägget här: