A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Schnitzel med snabb bea

Kategori: Allmänt, Kött, biff & burgare, Tillbehör & såser


(null)

Tycker ni om bearnaisesås? Men känner att det är alldeles för krångligt att fixa själv, och dessutom alldeles för kaloririkt? Då har jag bästa receptet för dig! Denna bea vispar du snabbt ihop, den är mager men samtidigt förtrollande god. Jag gillar även att den serveras ljummen och inte kall så som köpta såser är. En nystekt schnitzel smakar bäst med en ljummen bearnaisesås, och en skvätt citron. Detta måste ni bara testa! 

(null)

Schnitzel 4 pers
  • 400 g fläskytterfilé 
  • 1 dl Vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 dl Ströbröd 
  • Salt & vitpeppar 
  • Citron
  1. Skär köttet i 1,5 cm tjocka skivor, banka ut till ca 0,5 cm tjocklek. Lägg dem i en plastpåse när du bankar ut dem.  Salta & peppra. 
  2. Vänd dem sedan i vetemjöl, ägg uppvispat med mjölk, och sist skorpmjöl.
  3. Stek dem på medelvärme i rikligt med smör och rapsolja ca 4 min på var sida. Klart att servera. 
  4. Jag rostade potatisen i airfryern undertiden och vände dem sedan i stekpannan strax innan servering. 
Snabb bearnaisesås 
  • 1 burk lätt créme fraîche 2 dl
  • 1 grönsaksbuljong-tärning, hackad
  • 2 äggulor 
  • 1-2 tsk dragon
  • 1 tsk vitvinsvinäger 
  • Persilja ( kan skippas)
  1. Värm créme fraîchen och buljongtärningen i en kastrull tills den smält helt. Tag från värmen. 
  2. Vänd nu ner äggulorna en i taget och vispa runt. Värm försiktigt på tills såsen tjocknar till lite. (Var vaksam då den inte skär sig, det gör den om den blir för varm.)
  3. Tillsatt nu dragon och vinäger. Klart att servera! 

(null)

(null)

(null) 

(null)




Kommentera inlägget här: