A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Hemgjorda egg Mc Muffin

Kategori: Allmänt, Picknick/Brunch, Tillbehör & såser


(null)

Detta är vansinnigt gott och passar perfekt som helgfrukost då man har lite mer tid. Förbereder du degen dagen innan går det mycket snabbare på morgonen att fixa dessa till frukosten. Dijonnaise brukar jag vispa ihop till burgare så det fanns redan färdigt i kylen. Håller ett par veckor i kylen utan problem. Recept finns längre ner. 

(null)

Egg Mc Muffin ca 10 st
  • 20g färsk jäst 
  • 50g smält smör 
  • 2 dl mjölk 
  • 1 dl vatten 
  • 1 tsk salt 
  • 2 msk strösocker 
  • 1 ägg 
  • Ca 9 dl vetemjöl special
Fyllning: 
  • Dijonnaise alt. Majonnäs 
  • Stekt ägg
  • Bacon 
  • Hamburgerost med chili

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt vatten och mjölk, blandningen ska vara max 37 grader. Häll blandningen över jästen och rör runt tills jästen lösts upp. Tillsätt ca 2 dl av vetemjölet och rör om, tillsätt sedan salt, socker och ägg. Tillsätt sedan resterande mängd vetemjöl och knåda degen ca 7 minuter, tillsätt mjöl tills du får en fin deg. 
  2. Ta ut degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den direkt, den behöver inte jäsas innan. Kavla degen så den blir ca 2 cm tjock och stansa ut rundlar,  ca 7 cm i diameter. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och täck över med plastfolie och en bakduk. Låt jäsa i kylen över natten eller jäs dem direkt i rumstemperatur.
  3. Hetta upp en stekpanna i gjutjärn och låt stå på låg värme (jag hade på 5:an). Du kan lägga i dina muffin innan pannan är helt uppvärmd. Lägg på locket och låt stå i ca 6 min. Vänd sedan bröden och stek ytterligare 6 minuter. Du kan nog sänka till 4:an här så de inte blir för mörka. 
  4. Ta upp från stekpanna och låt svalna medan du steker ägg och bacon. 
  5. Nu monterar du dina muffin. Dela försiktig bröden på mitten. Bred på ett lager dijonnaise eller majonnäs på alla, både bottnar och lock. Lägg en skiva ost på bottenbröden, sedan ägget och bacon. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Dijonnaise

  • 1 äggula
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 2 tsk balsamicovinäger
  • 2, 5 dl rapsolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • ett par stänk Tabasco
  1. Blanda äggulan med Dijonsenap och balsamico. Vispa sedan ner rapsolja först droppvis, sen lite mer efterhand som majonnäsen blir tjockare. 
  2. Smaka av med salt, peppar och ytterligare en msk Dijonsenap. 

(null)

(null)







Kommentera inlägget här: