A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Laxburgare med skagenröra

Kategori: Allmänt, Fisk & Skaldjur, Kött, biff & burgare, Tillbehör & såser

(null)

Dessa laxburgare är ju bara ett måste, om man gillar fiskburgare! Pankopanerad lax med hemgjord skagenröra och med smaker av dill, citron & avokado. Jag valde att göra egna pommes frites men det går även att köpa färdiga att värma. 
Det gör sig alldeles ypperligt att tillaga dessa burgare i airfryern för bästa krispet, men funkar även bra att smörsteka på spisen. 

(null)

Laxburgare (4 pers)
  • 400-600 g laxfilé 
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 0,5 krm cayennepeppar 
  • 1 msk tomatpuré 
  • Ca 2 dl panko 
  • Rapsolja + smör att steka i, eller spraya rapsolja över burgarna innan airfryern
Topping
  • avokado 
  • Salladsblad 
  • Citron

Skagenröra 
  • 8 hg räkor med skal
  • 1 dl majonnäs 
  • 1 dl créme fraîche 
  • 1 rödlök 
  • 0,5 lime 
  • 1 kruka dill
  • Cayennepeppar 
  • Pepparrot eller curry
Gör så här:
Börja med skagenröran
  1. Skala räkorna och hacka rödlöken fint. Blanda räkor, majonnäs, créme fraîche, rödlök, pressad lime & hackad dill. (Spara några fina kvistar till servering).
  2. Smaka av med cayennepeppar och en gnutta curry (eller pepparrot). Ställ in i kylen. 
Laxburgare 
  1. Sätt ugnen på 200 grader. 
  2. Skär laxfilén i bitar, lägg i en matberedare. Tillsätt salt, ägg, äggula, tomatpuré & cayennepeppar. Kör snabbt ihop till en jämn smet. 
  3. Häll ut ett lager panko på en tallrik. Forma färsen till 4 burgare. Vänd burgarna i panko. 
  4. Sätt spisen på medelvärme och hetta upp olja. Tillsätt sedan smöret och lägg i burgarna när du har uppnått rätt värme. Stek burgarna försiktigt på båda sidor tills de får en gyllenbrun färg. Lägg över i ugnsform och täck med folie. Låt dem sedan gå färdigt 5 minuter i ugnen. 
  5. Tillagar du i airfryer så förvärmer du ca 5 min. Sedan sprayar du ett lager rapsolja på burgarna, tillagar  dem sedan i ca 180 grader ca 15 min. Vänd efter halva tiden. 
  6. Nu monterar du dina burgare. Rosta bröden lätt på insidan i en stekpanna. Lägg salladsblad i botten, sedan skivad avokado, dillkvistar, lägg på burgaren, toppa med skagenröra och på med brödet. Servera! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Kommentera inlägget här: