Knäckig bananpaj med glass
Kategori: Allmänt, Desserter & bakverk, Pajer & bufféer

Minns du kinakrogarnas friterade bananer med glass, som var en riktig klassiker och fortfarande är. Detta receptet för en tillbaka till barndomens ljuva smaker av knäckigt friterade siraps-söta bananer med iskall vaniljglass som smälte över.
Men detta receptet kräver ingen fritös och är dessutom tusen gånger godare, och lite sundare.
Det bästa av allt, det går snabbt! Men varning, det ger mersmak! Jag var bara tvungen att göra detta även dagen därpå! Testa du med, vettja!

Knäckig bananpaj
- 4-6 bananer
- 100 g smör
- 1 dl socker
- 1,5 dl mjöl
- 0,5 dl sirap
- Chokladknappar eller hackad choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Värm smöret i micron några sekunder, inte för länge. Det ska bara bli mjukt så man kan blanda ihop ingredienserna.
- Blanda smöret med socker, mjöl och sirap till en jämn smet.
- Skiva bananerna i 1 cm tjocka skivor och lägg ut i en pajform ( eller 4 små portionsformar).
- Klicka smeten över bananerna, toppa med chokladknappar.
- Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter tills den blir gyllene och knäckig på ytan.
- Servera genast med vaniljglass.

