Kycklingburgare med hoisinsås
Kategori: Allmänt, Kyckling, Kött, biff & burgare, Picknick/Brunch, Tillbehör & såser

Ni som älskar burgare och älskar asiatiskt, detta är menyn för er! En fantastiskt fräsch burgare med förtrollande smaker av frasigt pankopanerad kyckling, mogen avokado, rostade sesamfrön, syrad rödlök, pepprig majonnäs, hemgjord hoisinsås &
toppad med färsk koriander. Inte bara en fröjd för ögat, utan även en magisk upplevelse för både gom och själ. Jag stekte mina i airfriern, fettsnålt, men funkar även bra i stekpanna.

Det tar lite tid att förbereda, men både majonnäsen, den syrade löken och hoisinsåsen håller flera veckor i steriliserade burkar. Jag brukar spara pizza-kittens tomatsåsburkar. Små perfekta burkar. Oöppnade burkar håller längre. Diska
i maskin, sterilisera sedan i 180 gradig ugn ca 30 minuter. Var noga att ej vidröra insidan av burkarna, locken.

Pankopanerad kycklingburgare 4 st
2 kycklingfiléer
- 1 ägg
- 0,5 dl vetemjöl
- 1-2 dl pankoströbröd
- salt
- svartpeppar
- naturell olja att steka i, rikligt
4 hamburgerbröd
2 avokado mjuka
4 msk rostade sesamfrön
1 kruka koriander
1,5 dl hoisinsås
ca 1,5 dl majonnäs
svartpeppar, nymalen
2 avokado mjuka
4 msk rostade sesamfrön
1 kruka koriander
1,5 dl hoisinsås
ca 1,5 dl majonnäs
svartpeppar, nymalen
Gör så här
- 1) Banka ut kycklingfilén tills den är tunn och dela sedan varje filé i två jämnstora bitar. Häll mjölet på en tallrik och blanda med salt och nymalen svartpeppar. Häll pankon på en annan tallrik och avsluta med uppvispat ägg i en tredje. Vänd varje kycklingbit först i mjöl, sedan i ägg och slutligen i panko så att den är helt täckt.
- 2) Stek kycklingen i airfryern i 180 grader ca 15 min eller i rikligt med olja på medelvärme tills den blivit gyllenbrun på båda sidor och är helt genomlagad.
- 3) Rosta hamburgerbrödet och bygg ihop burgare med majonnäs, hoisinsås, avokado med sesam på, koriander, syrad lök och krispig kyckling. Servera genast.

Hoisinsås
4 msk soja
2 msk jordnötssmör
1 msk honung
1 msk ättiksprit 12 %
2 tsk jordnötsolja
1-3 droppar tabasco
1 liten vitlöksklyfta
Vispa samman alla ingredienser och förvara i kylen.
Hemlagad majonnäs
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2,5 dl jordnötsolja
Salt & nymalen svartpeppar
- Blanda äggulor, senap och vinäger.
- Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av din hemlagade majonnäs med salt och peppar.
Syrad lök
1 rödlök
3 msk risvinäger
1 krm salt
1,5 tsk strösocker
1 rödlök
3 msk risvinäger
1 krm salt
1,5 tsk strösocker
Rör samman vinäger, salt och socker. Strimla löken och rör ner i vinägerblandningen. Blanda noga och ställ åt sidan.





