Kalorismart fish & chips
Kategori: Airfryer, Allmänt, Fisk & Skaldjur, Tillbehör & såser


Klyftpotatis
- 500 g sparrispotatis eller valfri
- 1 msk olja
- Flingsalt & svartpeppar
Klyfta potatisen i 4 bitar, blanda med oljan, värm i 200 grader i 10 minuter, vänd och kör i 10 minuter. Håll varmt medan du tillagar fisken.
Fisksås med dill
- 3 dl gräddfil
- 1dl fil
- 1/2 dl majonnäs
- 1 dl bostongurka
- 1 tsk socker
- 1/2-1 tsk salt
- 1 msk citron
- I kruka dill + 2 msk frusen
Blanda alla ingredienser och låt dra i kylskåpet.
Panerad fisk
- 4 st torskrygg-filéer
- 1 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 2 msk vatten
- 1,5 dl panko
- 2 msk riven parmesan
- Salt & cayennepeppar
Häll mjölet på en assiett, vispa upp ägg och vatten i en skål, blanda panko och cayennepeppar i en annan skål. Dela fisken på längden, salta och peppra. Vänd i mjölet, Doppa i äggblandningen och avsluta med panko. Lägg i airfryer 180 grader i ca 5-7 min.






