Havregröt med smak av äppelpaj
Kategori: Airfryer, Allmänt, Picknick/Brunch, Träning & hälsa

Havregryn är ett helt fantastiskt livsmedel, som stabiliserar blodsockret, är som bumull för magen, man får bra energi och det är kalorismart. Här valde jag att baka havregrynsgröten med äpple & vaniljkvarg kryddat med kardemumma
och kanel. Galet god frukost!

Frukostpaj
- 1,5 dl havregryn eller 1,25 dl havremjöl
- 1 ägg
- 125 g vaniljkvarg
- 1 msk riven kokos
- 1/2 msk sötströ
- 1 rött äpple
- Kanel, kardemumma & salt
- Mixa ihop havregrynen med ägg, kvarg & sötströ, kanel, kardemumma & en nypa salt, till en någorlunda slät smet. Riv äpplet grovt och tillsätt tillsammans med kokos.
- Häll i en liten portionsform och grädda i 200 grader i ca 20 min. Eller 160 grader ca 10 min i airfryer.
- Toppa med vaniljkvarg, frön, nötter eller annat gott.


