A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Honung & vitlökskyckling

Kategori: Allmänt, Kyckling, Tillbehör & såser


(null)

Vill man testa något lite annorlunda så kan jag varmt rekommendera denna härligt knäckiga smörsteka honungskyckling med massor av vitlök, toppat med fräsch salladslök! Jag valde att servera tillsammans med hasselbackspotatis tillagad i airfryern med skalet på för bästa krispet samt en umamisås med toner av tryffel & vitlök. Och givetvis en side-sallad för att den inte ska blanda sig i såsen. 

(null)

Honung & vitlökskyckling
  • 2 kycklingbröstfiléer
  • Salt & svartpeppar 
  • Ca 1 dl Vetemjöl 
  • 40 g smör
  • 3 vitlöksklyftor 
  • 20 gr smör
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk vinäger
  • 5 msk honung 
  • Det gröna på vårlöken
  1. Börja med att snitta ett rutmönster på ena sidan av kycklingfiléerna. Krydda med salt & nymalen svartpeppar. Vänd dem sedan i vetemjöl. 
  2. Finhacka vitlöken och strimla vårlöken, ställ åtsidan i separata skålar. 
  3. Hetta upp en stekpanna och häll i 40 g smör. Låt kycklingen steka i smörjet på medelvärme 5 min på var sida. 
  4. Nu tillsätter du 20 gram smör och låt vitlöken fräsa med under omrörning. Tillsätt soja, vinäger & honung, rör om och låt puttra ihop ytterligare 5 min. Vänd filéerna då och då i honungsglacen då den får riktigt god smak. 
  5. Lägg upp för servering, häll glacen över och toppa med vårlöken! Serveras gärna med hasselbackspotatis! 
(null)

Hasselbackspotatis i airfryern
  • 6 medelstora potatisar
  • 50 g smör
  • Salt & peppar 
  • 1/2 dl ströbröd
  1. Skär potatisen nästan ända ner men lämna en bit. Lägg dem i airfryern (gärna uppvärmd). Smält smöret och pensla potatisarna. Krydda med salt & peppar. 
  2. Ställ timern på 180 g i 10 min. 
  3. Sedan penslar du igen och kör ytterligare 10 min. 
  4. Upprepa sedan en gång till men då tillsätter du ströbrödet. Sammanlagt kör du dem i 30 min men penslar dem var tionde minut. Superfina och goda blir de! 
(null)         

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentera inlägget här: