Pizzafläta med salami & parmesan
Kategori: Allmänt, Pajer & bufféer, Picknick/Brunch, Tillbehör & såser


- 2,5 dl ljummet vatten
- 12 g jäst (1/4 paket)
- 1 msk olivolja
- 6 dl vetemjöl special
- 1 tsk salt

- 1 dl Tomatsås
- 80 g Milano salami, tunna skivor
- 200 g skivad mozzarella
- 100 g vällagrad riven parmesanost
- 1 dl Tomatsås
- 1 stor burk tonfisk
- 1 rödlök, skivad
- 2 klyftor vitlök, skivad
- 5 dl riven goudaost
- Oregano
- 400 g goda tomater
- 2 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 1-2 klyftor vitlök
- 2 msk hackad färsk basilika, persilja & timjan (ta det du gillar eller har hemma)
- 0,5 tsk salt
- 1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här
1) Sätt ugnen på 240 grader. Kavla ut degen till två stora rektangulära bottnar. Ungefär som en plåt i storlek, men något längre (eftersom du viker in kanterna på kortsidan).
2) Bred tomatsåsen i mitten på pizzadegen. Lägg på salami, mozzarella och parmesanost. Skär kanterna längs med i ca 5 cm breda remsor. ( (skär ej för nära fylllningen, då rinner den ut i ugnen). Fläta sedan remsorna tvärs över fyllningen så hela fyllningen blir täckt av pizzadegen.
4) Vispa upp ett ägg med salt och pensla pizzalängden generöst. Sätt in i ugnen i ca 10-15 minuter. Servera med ruccola-sallad med rostade pinjenötter i god vinägrettdressing.







