A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Kalorismart tacopaj

Kategori: Allmänt, Kyckling, Kött, biff & burgare, Pajer & bufféer, Picknick/Brunch, Träning & hälsa

(null)

Här kommer ett enkelt och bra recept för den som vill leva kalorisnålt i veckorna, men ändå äta gott. Denna tacopaj är snabb att slänga ihop på söndagen, räcker till ca 2-3 matlådor, luncher/middagar beroende på hur stora portioner du äter. Lätt att värma i micron, serveras gärna med sallad & salsa, men funkar även bra som den är. 
Pajdegen är gjord på havremjöl, och havre är bra för att hålla blodtrycket i schack. Många glutenintoleranta tål havre. 

(null)

(null)

Tacopajdeg
  • 2 dl havremjöl (100 g)
  • 1 dl kvarg (100 g) 0,2% naturell
  • 2 tsk bakpulver 
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk olja att smörja formen med
Blanda ihop samtliga ingredienser. Det kan vara lite kletigt så jag föredrar att knåda i en plastpåse. Vänd sedan ut och in på påsen och tryck ut degen i en smord pajform (med handen i påsen så slipper du kladd). 
Tacopaj - fyllning
  • 120 g nötfärs 5%
  • 1 tsk salt
  • 1 burk Go Greens majs 
  • 1/2 röd tärnad paprika 
  • 2 dl milda mat lätt 4%
  • 1 burk santa Maria mild salsa
  • 1 1/2 dl riven ost  ca 10%
Sätt ugnen på 180 grader. Stek nötfärsen i torr panna. Häll sedan i majs & paprika, krydda med salt. Blanda därefter i salsan, sedan grädden och fyll pajformen med köttfärsröran. Toppa med riven ost. In i ugnen i 40 min. Servera med tärnad tomat, gurka, rödlök & majs. Eller bara som den är. 

(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentera inlägget här: