Kalorismart tacopaj
Kategori: Allmänt, Kyckling, Kött, biff & burgare, Pajer & bufféer, Picknick/Brunch, Träning & hälsa

Här kommer ett enkelt och bra recept för den som vill leva kalorisnålt i veckorna, men ändå äta gott. Denna tacopaj är snabb att slänga ihop på söndagen, räcker till ca 2-3 matlådor, luncher/middagar beroende på hur stora portioner du äter.
Lätt att värma i micron, serveras gärna med sallad & salsa, men funkar även bra som den är.
Pajdegen är gjord på havremjöl, och havre är bra för att hålla blodtrycket i schack. Många glutenintoleranta tål havre.


Tacopajdeg
- 2 dl havremjöl (100 g)
- 1 dl kvarg (100 g) 0,2% naturell
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk olja att smörja formen med
Blanda ihop samtliga ingredienser. Det kan vara lite kletigt så jag föredrar att knåda i en plastpåse. Vänd sedan ut och in på påsen och tryck ut degen i en smord pajform (med handen i påsen så slipper du kladd).
Tacopaj - fyllning
- 120 g nötfärs 5%
- 1 tsk salt
- 1 burk Go Greens majs
- 1/2 röd tärnad paprika
- 2 dl milda mat lätt 4%
- 1 burk santa Maria mild salsa
- 1 1/2 dl riven ost ca 10%
Sätt ugnen på 180 grader. Stek nötfärsen i torr panna. Häll sedan i majs & paprika, krydda med salt. Blanda därefter i salsan, sedan grädden och fyll pajformen med köttfärsröran. Toppa med riven ost. In i ugnen i 40 min. Servera med tärnad
tomat, gurka, rödlök & majs. Eller bara som den är.



