A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Höstligt tilltugg med pepparrot & champagne

Kategori: Allmänt, Fisk & Skaldjur, Pajer & bufféer, Picknick/Brunch, förrätt

(null)

Vad passar bättre på höstens mingel om inte lingon? Och till det serveras lämpligen tilltugg med pepparrot. Vackra röda toner och friska härliga smaker. Champagnen gör det hela lite extra lyxigt. 

(null)

Champagnedrink med lingon (1 drink)
  • 5  cl lingonddricka, koncentrerad
  • 10 cl champagne el. mousserande vin
  • 3 cl vodka
  • 1 msk frysta lingon till dekoration.
(null)

  • Tunnbrödssnittar med lax & pepparrot 
  • 100 g färskost
  • 1,5 msk riven pepparrot 
  • 1 krm salt
  • 0,25 krm finmalen vitpeppar 
  • 2 st rektangulära tunnbröd 
  • 200 g skivad kallrökt lax
  • 1,5 msk finhackad gräslök

Tunnbrödssnittar med rökt kött & pepparrot 
  • 3 st tunnbröd
  • 100g rökt kött ex. renkött, nötkött
  • 3 msk finriven pepparrot
  • 100 gram philadelphiaost
  • 1 tsk hackad gräslök
  • Sallad, ex grönsallat, ruccola
  • 1/2 tsk hackad gräslök till servering
  1. Blanda philadelphian med den finrivna pepparroten och den hackade gräslöken. Bred ut blandningen på tunnbröden.
  2. Lägg sedan sallad över hela tunnbrödet och lägg sedan på det rökta köttet.
  3. Rulla ihop från långsidan och skär i ca 5cm stora snittar. Lägg på ett fat och strö över lite finhackad gräslök.

(null)

(null)

(null)

(null)












Kommentera inlägget här: