A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Kycklingköttbullar

Kategori: Allmänt, Kyckling, Kött, biff & burgare, Träning & hälsa

(null)

Tanken är att äta lite mer kalorismart, därefter kom tanken på kycklingköttbullar då kyckling är både mättande, kalorisnålt och proteinrikt! Detta kan du äta med gott samvete om du önskar minska i vikt. Och fantastiskt goda är de också.  Receptet räcker till 4 matlådor. Testa vetja! 

(null)

(null)

Kycklingköttbullar 4 port)
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1dl ströbröd 
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk oxfond
  • Ca 1 tsk salt 
  • 1 tsk nymald svartpeppar 
  • 1 msk olja (att steka i)
Såsen (4 port)
  • 8 dl milda matlagningsgrädde 4%
  • 2 msk oxfond
  • 4 msk japansk soja
  • Salt & vitpeppar 
  • 2 msk rödvinsvinäger
Potatismos (1 port)
  • 240 g mjölig potatis 
  • 1/2 dl lättmjölk
  • Salt & vitpeppar 
1. Blanda ihop allt till köttbullarna. Låt dra 5 min. Rulla sedan till 20 lika stora köttbullar eller 24 mindre. Stek i 2/3 värme i uppvärmd matolja. Stek tills de får färg. 

2. Blanda nu ihop alla ingredienser till såsen i en större kastrull och koka upp. Lägg i köttbullarna och låt sjuda ca 20 min på låg värme med locket på. Rör om då och då. Smaka av. 

3. Skala och skiva potatisen ca 1 cm breda skivor. Lägg i en kastrull och täck med vatten. Koka upp, salta och låt sjuda i ca 12 min. Mosa potatisen och häll i mjölk och kryddor. Servera med rårörda lingon! Jag frös in färska i höstas som jag tar fram vid servering och häller på. 

(null)

(null)

(null)

(null) 

(null)


Kommentera inlägget här: