A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Ägg Benedict - Lyxigaste frukosten

Kategori: Allmänt, Picknick/Brunch, Tillbehör & såser

(null)

Ägg Benedict är nog bland det läckraste man kan bjuda på till helgens brunch eller frukost! Detta är min tolkning av klassikern! Eftersom jag älskar färskpressad apelsinjuice och apelsin är en magisk kombo ihop med skinka, så var det såklart ett måste att komplettera med några skivor färsk apelsin! 

(null)

(null)

Ägg Benedict (4 port)
Hollandaisesås:
  • 100 g smör
  • 3 Äggulor 
  • 1 msk torrt vitt vin
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm cayennepeppar 
  • 1 tsk citron, pressad saft
Pocherade ägg:
  • 4 ägg
  • 1,5 l vatten
  • 1 msk ättiksprit 12 %
Till servering:
  • 4 brödskivor 
  • 120 g skinka
  • färsk timjan för dekoration 
Gör så här:

Hollandaisesås: Smält smör i en liten kastrull. Låt svalna. Vispa ihop äggulor och vin i en hög  skål, jag valde mixerskålen. Låt smöret svalna och äggen bli rumstempererade. Jag brukar hälla över smöret i ett glas så bottensatsen sjunker ner. Sedan sätter du mixerskålen på en fuktig disktrasa för att ej glida runt vid mixning. Nu tillsätter du smöret droppvis samtidigt som du använder mixerstaven på högsta läge. Blanda successivt i mer smör, men lämna bottensatsen. Den tillsätter du så smått 1 msk strax innan servering för bästa smak. Krydda med salt, cayennepeppar & citron. 

  • Låt ägget försiktigt glida ner i vattnet och låt det cirkulera runt och sjuda cirka 3 minuter för härligt krämig gula. 
  • Stek brödskivorna i smör om du vill eller bred på smör bara. Lägg på skinkan (eller stek bacon) och lägg på det. 
  • (null)

    (null)

    (null)

    (null)

    (null)

    (null)

    (null)



Kommentera inlägget här: