Pastasallad med kyckling & pesto
Kategori: Allmänt, Pajer & bufféer, Pastarätter, Picknick/Brunch, Träning & hälsa

Nu har det äntligen blivit sommar på riktigt och temperaturen väntas stiga upp emot 30 grader denna vecka. Vad passar då bättre än en svalkande god, spicy pastasallad? Kalorismart dessutom. Du kan förbereda och lägga upp i plastglas för stranden!
Eller som en perfekt måltid efter stranden. Denna variant har jag tagit fram i syfte att ha ett lite sundare alternativ, men ändå krämig och smakrik, då dressingen håller lite drygt 10 % fett till skillnad mot vanlig dressing på 60-80 % (vilket brukar
vara ganska kaloririkt).
Pastasallad kyckling/pesto (4pers)
- 4 dl pastafjärilar
- 400-500 g kycklingfiléer/ alt. 1 färdiggrillad
- 1/2 huvud isbergs/roman-sallad
- 1 färsk mango
- 1 liten burk majs
- 1/2 röd paprika
- 1 pkt alpetina fetaost 10 %
- 2 avokados
- 1 liten rödlök
- 10 cm strimlad purjolök
- Ca 10 coctailtomater
- 4-5 strimlade soltorkade tomater
- Mangocurry (eller vanlig)
- 1 pressad vitlöksklyfta
- Salt & peppar
- Smör + rapsolja till stekning
Dressing
- 3 dl grekisk yoghurt 10 %
- 1 msk spad från soltorkade tomaterna
- 2 msk pesto
- 2 tsk chiliflakes
- Salt & peppar efter smak


1) Börja med att blanda ihop ingredienserna till dressingen, låt stå och dra. Koka pastafjärilarna enligt paketet och låt rinna av.
2) Skär kycklingen i tärningar 2x2 cm. Stek i lite rapsolja tills det får färg. Krydda sedan med salt, peppar & mangocurry, och fräs några minuter tills kycklingen är genomstekt. Bryn sedan lite smör, pressa ner lite vitlök och blanda i kycklingbitarna.
Låt svalna.
3) Hacka grönsakerna och häll i en stor salladsskål. Tärna fetaosten i kuber och häll ner dem och pastafjärilarna också.
4)Tillsätt sedan kyckling & dressingen, blanda runt. Börja med halva mängden dressing och testa dig fram till lagom krämighet. Resten serveras som tillbehör. Smaklig spis!




