A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Midsommarens klassiker

Kategori: Allmänt, Fisk & Skaldjur, Pajer & bufféer, Tillbehör & såser

(null)

Midsommar är nog vår vackraste högtid! En krans med blommor i håret, sång, dans och massor av god mat! Det kan väl aldrig gå fel! Alla har vi våra favoriter på midsommarbordet! Jag har tre sillsorter och en laxtårta som är ett absolut måste! Därför kommer jag presentera dem här.

(null)

Champagnesill 

1  burk löksill  ( 420 gram)
  • 2 dl créme fraîche 
  • 2 dl mousserande vitt vin 
  • 1 dl strimlad salladslök
  • 3 msk forellrom eller valfri

  • 1. Låt sillen rinna av och skär i mindre bitar. Blanda crème fraîche och mousserande vin försiktigt, så att bubblorna inte försvinner.
  • 2. Varva sill, salladslök och bubbelblandningen i en glasburk. Rör till sist ytterst försiktigt ner forellrommen i blandningen, så inte äggen går sönder.
  • 3. Ställ svalt i minst ett dygn.
(null)

Skagensill med pepparrot 

  • 1 stor burk löksill
  • 2 schalottenlökar 
  • 1,5 dl majonnäs 
  • 0,5 dl créme fraîche 
  • 0,5 citron
  • 0,5 kruka dill
  • 80 g löjrom 
  • 2 msk pepparrot 
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar 
  1.  

    Skala och finhacka schalottenlöken och lägg den i en skål. Tillsätt majonnäs och crème fraiche.


  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Hacka dillen.

  3.  

    Blanda ner citronskal och saft, dill, löjrom och pepparrot i såsen. Krydda med salt och peppar.

  4.  

    Skär sillfiléerna i bitar och blanda ner dem i såsen. Förvara sillen i kylen i en glasburk med lock.

(null)

Currysill med ägg
  • 1 stor burk löksill
  • Curry
  • Lättvispad grädde
  • Majonnäs
  • 1-2 kokta ägg
  1. Dela sillen i mindre bitar. Blanda vispad grädde med majonnäs. Vispa grädden väldigt löst. Jag har dessvärreinga exakta mått med ca 2 dl grädde+ 1 dl majonnäs. Vispa ner curry 1-2 msk). 
  2. Blanda ner sillen i gräddblandningen. Smaksätt med salt & vitpeppar, eventuellt lite spad från löksillen. 
  3. Dela äggen i klyftor och blanda försiktigt ner. 
  4. Låt stå i burk och dra, gärna över natten. Då blir den även härligt curry-gul. 
(null)

Jordgubbssnaps

  • 0,5 liter jordgubbar 
  • 70 cl brönnvin
  • 1 msk socker
Skiva jordgubbarna och lägg dem i en burk tillsammansmed sockret och brännvinet. Låt stå en vecka. Sila snapsen genom ett kaffefilter. Blir det något över är det perfekt att blanda drinkar på, men den är så fantastiskt god så den kommer nog gå åt! 

(null)

(null)

Den goda laxtårtan hittar ni här: Laxtårta 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Kommentera inlägget här: