Midsommarens klassiker
Kategori: Allmänt, Fisk & Skaldjur, Pajer & bufféer, Tillbehör & såser


- 1. Låt sillen rinna av och skär i mindre bitar. Blanda crème fraîche och mousserande vin försiktigt, så att bubblorna inte försvinner.
- 2. Varva sill, salladslök och bubbelblandningen i en glasburk. Rör till sist ytterst försiktigt ner forellrommen i blandningen, så inte äggen går sönder.
- 3. Ställ svalt i minst ett dygn.

- 1 stor burk löksill
- 2 schalottenlökar
- 1,5 dl majonnäs
- 0,5 dl créme fraîche
- 0,5 citron
- 0,5 kruka dill
- 80 g löjrom
- 2 msk pepparrot
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
-
Skala och finhacka schalottenlöken och lägg den i en skål. Tillsätt majonnäs och crème fraiche.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Hacka dillen.
Blanda ner citronskal och saft, dill, löjrom och pepparrot i såsen. Krydda med salt och peppar.
Skär sillfiléerna i bitar och blanda ner dem i såsen. Förvara sillen i kylen i en glasburk med lock.

- 1 stor burk löksill
- Curry
- Lättvispad grädde
- Majonnäs
- 1-2 kokta ägg
- Dela sillen i mindre bitar. Blanda vispad grädde med majonnäs. Vispa grädden väldigt löst. Jag har dessvärreinga exakta mått med ca 2 dl grädde+ 1 dl majonnäs. Vispa ner curry 1-2 msk).
- Blanda ner sillen i gräddblandningen. Smaksätt med salt & vitpeppar, eventuellt lite spad från löksillen.
- Dela äggen i klyftor och blanda försiktigt ner.
- Låt stå i burk och dra, gärna över natten. Då blir den även härligt curry-gul.

- 0,5 liter jordgubbar
- 70 cl brönnvin
- 1 msk socker










