Pizza med kebabsås
Kategori: Allmänt, Tillbehör & såser

Denna kebabsås är ursprungligen från en pizzeria och är inte bara god utan också väldigt lätt att göra. Funkar både till pizza men även gott till sallader, rårivna morötter bland annat.
Kebabsås
- 3 dl gräddfil
- 3 msk lättmajonnäs
- 2 dl grädde 15 %
- 1 krm cayennepeppar
- 2 tsk italiensk salladskrydda
- 1 tsk grillkrydda (santa Maria)
- 1/2 vitlöksklyfta
- 1/2 dl bostongurka
Blanda allt och låt dra i kylen gör bäst smak. Toppa din varma pizza med såsen! Supergott!




Jag brukar spara glasburken som följer med färdiga pizza-kit i butiken, sen använder jag dem att fylla med såser och dressingar. De rymmer mycket och tar liten plats i kylen. Såsen håller dessutom längre med tättslutande lock och inget utrymme för
syre att komma åt produkten vilket gör att den blir dålig snabbare.
