A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Lasagne med oregano, chili & vitlök

Kategori: Allmänt, Gratänger, Kött, biff & burgare, Pastarätter

(null)

Hemligheten bakom en riktigt god och krämig lasagne ser ni i receptet här nedan. Detta är ännu ett recept på lasagne! Klassikern man kan variera i det oändliga men alltid lika gott. Här innehåller såsen mer tomater och mindre köttmängd, även mer smaker i form av oregano, chili och mycket vitlök. Egentligen är receptet avsett för en vanlig pasta bolognese, men jag tycker den gör sig alldeles ypperligt i en härligt krämig lasagne med lite "studs" i. 🌶 Inte starkt men smakrikt. 

Köttfärssås:
  • 2 msk olivolja 
  • 2 msk äkta smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 6 klyftor vitlök pressad
  • 1 msk torkad oregano 
  • 1  tsk red hot chili flakes 
  • 1 tsk salt
  • 500 g blandfärs 
  • 500 g passerade tomater 
  • 500 g krossade tomater 
  • 2 msk balsamvinäger 
  • 1,5 dl vispgrädde 
  • 1,5 dl riven parmesan
  • Nymald svartpeppar 
1) Hetta upp smör/olja i en stekpanna, tillsätt lök & vitlök, stek tills det blir genomskinligt. Tillsätt oregano, chili flakes och salt. Fräs ytterligare 2 minuter. Tillsätt sedan färsen och stek tills den får färg.

2) Tillsätt tomater, fyll halva förpackningen med vatten och häll i pannan. Tillsätt balsamvinäger och låt reducera på medelvärme tills hälften av vätskan återstår. 

3) Blanda parmesan med grädde och tillsätt precis innan servering (pasta bolognese) eller till lasagne som sedan ska in i ugnen. 

(null)

Bechamelsås:
  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 7 dl mjölk
  • salt & peppar
  • ev. muskotnöt
  • 4 dl riven ost ( t ex prästost)
  • + 2dl ost att toppa med
  •  12 lasagneplattor
Lasagne
Börja med att täcka botten i en gratängform med ett tunt lager bechamelsås, sedan ett lager plattor, sås igen, sedan ett lager köttfärsså. Varva sedan igen med plattor, sås, köttfärs, plattor osv. (Lägg gärna ett extra lager riven prästost mellan varven så blir den extra krämig och god.) 200 grader i ca 30 minuter. Låt stå och stabilisera minst två timmar för bästa upplevelsen. Gärna till dagen efter, då blir den som krämigast! 

(null) 

(null)









Kommentera inlägget här: