A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Laxpaj med dill

Kategori: Allmänt

 
Denna härligt krämiga och goda laxpaj passar alldeles ypperligt som tillbehör på kräftskivan. Den är väldigt enkel att göra dessutom och man kan förbereda den dagen innan. 
 
Till pajdegen behöver du:
  • 50 g smör
  • ca 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl vatten
Mixa till en slät och fin pajdeg. Kavla eller tryck ut i pajformar. Degen räckte till 2 folieformar eller 1 stor pajform. Kyl i 20 minuter och förgrädda skalet i 200 grader ca 10 minuter.
 
Till pajen behöver du:
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör
  • 200 g kallrökt lax
  • 0,5 dl hackad dill
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar
Gör så här:
Strimla purjolöken fint och stek mjuk i lite matfett ca 8-10 minuter. Strimla laxen och blanda den med purjolöken, hackad dill och lägg röran i pajskalet. Rör samman ägg, grädde och creme fraiche. Krydda och häll äggstanningen över laxfyllningen. Grädda pajen i 20-30 minuter tills den fått fin färg. Servera!
 

KOMMENTARER:

Kommentera inlägget här: