A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Havrepannkakor & färska blåbär

Kategori: Allmänt, Picknick/Brunch, Träning & hälsa

 
Havrepannkakor passar såväl som ensam frukost eller som brunch med massor av tillbehör. Dessa pannkakor innehåller inget vetemjöl alls. Endast havregryn, ägg och mjölk. Så för er, precis som jag, som hatar havregrynsgröt så kan nu även ni få i er en portion sådan. Fast nu i form och smak utav pannkaka istället toppat med färska bär. Dessutom innehåller dessa pannkakor ägg och mättar därför bättre än vad den där tråkiga gröten gör. Unna dig lyx, unna dig att må bra!
 
 
Till dessa havrepannkakor behövs (ca 3 st) 1 portion:
  • 2 dl laktosfri mjölk
  • 1 dl finmixade havregryn (alt. havremjöl)
  • 1 stort ägg
  • lite vaniljpulver & lite salt
Vispa ihop allt till en jämn smet och stek i medelhög värme i laktosfritt smör. Låt kanten få lite färg innan du vänder så håller de lättare ihop och går ej sönder. Funkar bra att lägga frusna blåbär direkt på en nygräddad pannkaka, så tinar de snabbt!
 
 
Tillsammans med proviva-shot av granatäpple/hallon, färskpressad apelsinjuice utgör detta påskens absolut bästa brunch.
 
 
Serverat på min mormors handmålade porslinstallrikar. Vackra blommor hör ju påsken till, så det kan knappast finnas bättre tillfälle att få använda dessa.Och jag gillar ju att sätta guldkant på tillvaron.
 
 
Kommentera inlägget här: