Choklad-granola
Kategori: Allmänt, Picknick/Brunch, Träning & hälsa


Choklad-granola
- 2,5 dl
havregryn
- 1,5 dl
kokosflakes
- 1,5 dl
hasselnötter(rostade) eller mandlar
- 3 msk
kakao
- 2 tsk
vaniljsocker
- 3 msk
kokosolja
- 1 dl
honung
- 2,5 msk
mandelsmör
- Sätt ugnen på 150°. Smält honung, kokosolja och mandelsmör i en kastrull.
- Hacka hasselnötterna grovt och rör ihop med alla torra ingredienser i kastrullen.
- Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper. Fördela granolan jämnt på plåten och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna innan servering.
- Till banana split granola bowlen: Ha i turkisk eller grekisk yoghurt i en djup skål. Toppa med granolan.


