A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Italienska grillade Mozzarellaköttbullar

Kategori: Allmänt, BBQ-Grillat är godast, Kött, biff & burgare

 
Idén till denna superba grillmeny uppstod en stekhet sommarkväll då jag kände mig ganska trött på de vanligaste grillmenyerna. Då trixade jag ihop mina egenkomponerade Mozarella/baconköttbullar till vilka jag serverade ett smakrikt, saftigt ris med smak av vitt vin och paprika. Och i denna sommarhetta passade det då bäst med en sval, men smakrik tsatsiki.
 
 
Dessa mozarellafyllda "gigantiska köttbullar" rullade i bacon är superenkla att göra. Man beräknar ca 150 g köttfärs/person och fyller helt enkelt med en kula mozarella. Därefter rullar man hela "köttbullen" med bacon tills den är heltäckt! Grillas tills den är genomstekt och baconet krispigt. Denna rätt är inte bara kalorisnål, ekonomisk utan även fantastikt god. Och framför allt omväxlande då det gäller det vanliga grillutbudet.
 
 
Det aromatiska riset mäter du enligt paketet. Jag valde jasminris och till fyra personer går det 3 dl ris och 6 dl vatten. Jag kokte dock ej riset på traditionellt sätt, utan började med att finhacka en röd paprika och fräsa den ett par minuter i olivolja. Tillsatte sedan ris och en matsked tomatpuré. Sedan tillsatte jag 5,5 dl vatten och 0,5 dl vitvinsvinäger, en köttbuljongtärning, salt & peppar. Låt koka i 10 minuter. Tillsätt gärna persilja som pricken över i.