A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Kyckling i balsamicosås

Kategori: Allmänt, Kyckling, Träning & hälsa

(null)

Detta är egentligen en festmiddag men jag tycker att även matlådor bör vara lite festliga men även lite mer kalorismarta, så jag har bara ersatt vispgrädden mot 4% matgrädde. Riktigt lättlagade, lyxiga matlådor och samtidigt kalorisnåla. Galet gott, testa vetja! 

Kyckling i balsamicosås 
  • 4 kycklingfiléer 
  • Salt & peppar
  • 2 vitlöksklyftor 
  • Smör att steka i
  • Färsk timjan (eller andra örter)
  • 3 dl matgrädde 4%
  • 3 msk balsamvinäger 
  • 4 msk kycklingfond 
  • Körsbärstomater 
  • 2 paket bacon
  • Salladslök att dekorera med
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader. 
  2. Krydda kycklingfiléerna och stek dem hastigt i lite smör. Ta upp och lägg i en gratängform. 
  3. Fräs nu pressad vitlök i pannan i lite smör. Släng även ner timjan. 
  4. Häll i grädde, fond och balsamvinäger. Låt koka upp. 
  5. Häll nu såsen över kycklingfiléerna. Toppa med cocktailtomaterna. 
  6. Sätt i ugnen 20-30 min. Undertiden steker du baconet knaprigt och låt rinna av ordentligt på papper. 
  7. Strössla baconen över den färdiga gratängen och servera med ris eller klyftpotatis. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)