A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Polkatryffel

Kategori: Allmänt, Desserter & bakverk

 
 Dessa tryfflar med polkasmak är ljuvliga små praliner att bjuda på julbordet. Dessutom väldigt enkla att göra. Du börjar helt enkelt med att mixa helt vanliga polkagrisar till antingen fint pulver eller lite grövre för "crunchy" känsla.
 
 
När det väl är gjort är det bara att sätta i gång med själva tryffeln.
 
Lisas Polka-tryffel

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 100 g äkta smör
  • 300 g mörk choklad
  • 1 påse polkagrisar 
 
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Rör under tiden så att smöret smälter. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar. Rör ner chokladen i grädden och låt den smälta. Tillsätt till sist polka-crunchet i små mängder. Smaka av och tillsätt mer efter egen smak och behov. Häll upp i små formar.
 
 
Önskar man kan man även tillsätta lite smält vit choklad i vissa, det bryter fint mot polka- och den mörka chokladsmaken och avrundar med elegans.