A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Fish tacos med sriracha-mayo

Kategori: Allmänt, Fisk & Skaldjur, Pajer & bufféer, Tillbehör & såser


(null)

De flesta har nog ätit vanliga tacos någon gång, men inte alla som har testat fisk-tacos. Låter kanske som en märklig kombo men denna kombination av krispigt friterad torsk, mango/avokado-salsa, fetaost, picklad rödlök & het sriracha-mayo eller chipotle-mayo är outstanding! Och det hembakta tacobrödet lyfter denna måltid till en högre nivå! Brödet är enkelt att göra, och väl värt besväret. Testa vettja! Gör chipotle-mayo eller köp färdig sås. 


(null)

Picklad rödlök

  • 1 stor rödlök
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
Förbered gärna dagen innan. Koka upp ättika, socker, salt, svartpeppar och vatten i en kastrull. Skiva rödlöken med en mandolin och häll över den varma vätskan i en burk. Ställ i kylen över natten.

Taco bröd
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 3-4 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 2 dl vatten, kokande
  • vetemjöl, till utbakningen
Häll vetemjöl, majsmjöl och salt i en bunke. Tillsätt olivoljan och blanda till smulor, häll eventuellt på lite mer olja för att få degen smulig. Häll över vattnet och vänd samman till en jämn deg. Kavla ut till runda små tortillas i mjöl och stek på hög värme i torr stekpanna max en minut per sida.

Mango- och avokadosalsa

  • 250 g mango
  • 2 avokador
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • 1 rödlök (liten)
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk olivolja
  • 1 limefrukt
Finhacka mango och avokado, lägg i en skål. Kärna ur och finhacka chilin och häll ner. Finhacka rödlöken och blanda ner med saften från limen och olivoljan. Rör ner persilja, salt och peppar. Smaka av och smaka upp!

Chipotlemajonnäs

  • 1 ägg
  • 1-1,5 dl rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2 msk chipotlepasta eller sriracha.
Knäck ägget i en bunke. Tillsätt senap och vinäger. Mixa med stavmixer medan du tillsätter oljan. När majonnäsen fått fin konsistens tillsätter du chipotle, salt och peppar efter smak. 

Pankofriterad torsk

  • 600 g torskrygg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk cayennepeppar
  • 2 dl pankoströbröd
  • 2 ägg
  • 1 l frityrolja
  • salt
  • svartpeppar

Garnering

  • rädisa
  • persilja
  • fetaost
  • Persilja

Pankofriterad torsk

  1. Skär torskryggen först på längden sedan på bredden så att du får som stavar.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull till cirka 170 grader. 
  3. Lägg upp mjöl, panko och uppvispat ägg i tre olika skålar. Tillsätt salt och peppar samt cayenne i mjölet. Doppa sedan torsken i mjöl, sedan ägg och till sist i panko.
  4. Fritera tills de är gyllenbruna.
  5. Finhacka persiljan, skiva rädisorna på en mandolin och smula fetaosten. Lägg allt på en tallrik redo för upplägget.
(null)

Nu är det bara att börja montera. Jag valde att lägga de fyllda tacosen i ugnsformar så de kunde ligga stadigt tills serveringen. Men bör ätas ganska omgående eftersom fisken är nyfriterad. Men funkar även att äta den kall, faktiskt lika god dagen efter. Vill dock varna för att det kan bli en fejd över resterna. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null) 

(null)

(null)