A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Tacopaj

Kategori: Allmänt, Pajer & bufféer, Picknick/Brunch

(null)

Denna tacopaj är ett absolut måste för alla er tacoälskare. Perfekt balans mellan kryddorna. 

(null)

Pajdeg:
  • 2, 5 dl vetemjöl 
  • 50 g smör
  • 1/2 dl kallt vatten
Finfördela smöret i mjölet med antingen matberedare eller förhand. Tillsätt vatten och knåda snabbt ihop till em smidig pajdeg. Låt vila svalt en stund innan du kavlar ut den och klär en pajform på ca 26 cm i diameter. In i 200 gradig ugn i 10 min. Låt svalna.

Tacopaj:
  • 500 g nöt- eller blandfärs 
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 3 msk tomatpuré 
  • 2 msk Heinz chilisås 
  • 1 msk soja
  • 2 tsk chilipeppar 
  • 2 tsk spiskummin 
  • 2 tsk koriander 
  • 2 tsk curry
  • 1-2 tsk salt
  • 2 dl vatten
Täcke:
  • 3-4 tomater
  • 2 dl créme fraiche 
  • 4 msk majonnäs 
  • 150 g riven ost ( ca 2-3 dl)
Gör så här
Hacka löken och fräs den i lite smör i stekpanna. Häll i köttfärsen och låt steka med tills den är genomstekt.  Pressa sedan i vitlök & tomatpuré och låt rosta några minuter i pannan under omrörning. 

Jag brukar börja med att möta upp och blanda de torra kryddorna i en liten skål, annars går det bra att göra det nu. Blanda chilipeppar, spiskummin, koriander & curry. Tillsätt 1 tsk salt till en början. Häll nu kryddblandningen över köttet och fräs runt ytterligare någon minut. Häll sedan på vattnet och låt puttra tills vattnet är nästan borta (ca 10-15 min). Tillsätt ev mer salt eller kryddor. 

Häll köttfärsblandningen i pajskalet, skär tomaterna i tunna skivor och lägg ut dem över köttfärsen. Blanda créme fraiche, majonnäs & riven ost. Bred över tomaterna. Grädda i ugn 200 grader i ca 25-30 min. Servera med majs, tomat, gurka, salsa, guacamole eller vad ni tycker om. Pajen är lika god dagen efter, om inte ännu bättre. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)