A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Chokladfondue

Kategori: Allmänt, Desserter & bakverk, chokladfondue

 
När dessert-suget sätter in så finns det ju faktiskt häslosamma alternativ att plocka fram. Jag har ofta som grundtanke att det man stoppar i sig ska vara så "rent" från tillsatser som möjligt, det ska tillföra något som kroppen vill ha, men det måste samtidigt kunna skapa njutning. Då väljer jag just detta, chokladfondue. Helt perfekt och kan varieras i det oändliga. 
 
 
Här i detta fallet valde jag färska hallon, jordgubbar och melon. En sanslöst gudomlig kombination. Kroppen skapar ofta sug då man inte tillför vad den vill ha. Här finns allt! Och detta stillar suget eftersom det är så rikt på näring. Dessutom trevligt att äta!
 
 
Allt du behöver är bär & frukter som du gillar. T ex banan, äpple, päron, apelsin, druvor, jordgubbar, ananas, melon, mango, ja det kan varieras i det oändliga. Kanske kokos att doppa i? Du väljer en choklad du tycker om. Det kan vara mörk choklad, som ju tillför glädjeskutt i kroppen, motverkar depressioner och innehåller järn.  Kanske någon sort med havssalt, lakrits eller annan smak typ mocca? Sedan smälter man bara chokladen antingen i vattenbad eller i micron, tillsätter lite grädde (kaffegrädde går bra) och rör försiktigt till en slät konsistens. Chokladen ska inte vara för hård så man kan doppa i den. Servera i portionsskålar med fonduegafflar. Sedan är det bara att doppa!