A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Marinerad fläskfilé med potatisgratäng

Kategori: Allmänt, Kött, biff & burgare, Tillbehör & såser

(null)

Detta är en rätt som kan förberedas dagen innan! Timjansåsen fixar du lätt samma dag, men även den går att förbereda. Den fick av familjen utmärkelsen som den absolut godaste såsen hittills, så detta måste ni bara testa!  Potatisgratängen blev sådär härligt krämig och totalt oemotståndligt god!


(null)

Krämig potatisgratäng
  • 800 gram fast potatis
  • 1 msk olivolja 
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar 
  • 2  dl riven ost, (en dansk+ cheddar)

  • 1. Värm ugnen till 175 grader.
  • 2. Skala och skiva potatisen tunt, gärna i matberedare.
  • 3. Pressa vitlöksklyftorna och fräs dem i olivolja i en stor kastrull, utan att de tar färg. Häll på mjölk och grädde och låt koka upp.
  • 4. Lägg i potatisen och koka tills gräddmjölken blivit tjock. Det blir den för att stärkelsen dras ur. Rör hela tiden så att det inte bränns vid.
  • 5. Salta och peppra. Rör eventuellt ned smulad chèvre eller riven parmesanost.
  • 6. Häll allt i en smord, ugnssäker form. Strö över riven ost.
  • 7. Gratinera i ca 40 minuter. Känn med en provsticka att gratängen är klar. Lägg eventuellt över folie mot slutet så att den inte bränns. Jag lade lock på efter 20 minuter. Lät dem stå inne ca 1,5 timme. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)