A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Frukost/proteinmuffins

Kategori: Allmänt, Desserter & bakverk, Pajer & bufféer, Picknick/Brunch, Träning & hälsa

 
Dessa frukostmuffins är rena proteinbomben, späckad av nyttigheter och ger full mättnad långt fram på dagen. Dessutom kalorisnåla. Kan det bli bättre? Dessutom så bakar du upp en plåt åt gången så har du både mellanmål och frukost framöver. Perfekt att ladda med inför ett träningspass eller när du ska hålla hungern i schack. Du kan variera detta grundrecept i det oändliga efter smak och behov. 
 
 
Ägg är en stor proteinkälla och utgör tillsammans med keso grunden i dessa delikata muffins. 
 
 
Proteinmuffins:
  • 10 ägg
  • 500 g keso
  • 140 g rökt skinka/stekt bacon i tärningar
  • 2,5 dl mager riven ost
  • 1 tsk bakpulver
  • salt & peppar
 
 
Knäck äggen i en skål och vispa dem ordentligt med elvisp till de blir luftiga och porösa.
 
 
Tillsätt sedan keson, skinkan/baconet, osten, bakpulvret och krydda efter smak. Blanda så bakpulvret blir jämt fördelat. 
 
 
 Häll sedan upp i muffinsformar. Det blir ca 16 st muffins. Baka dem sedan i 175 grader, ca 25 minuter tills de fått en gyllenbrun färg.
 
 
 
 
Eftersom jag alltid tyckt om att träna och hålla mig i form så är det viktigt för mig vad jag stoppar i mig. Att ge kroppen vad den behöver i form av proteiner och näring. Så lite kemikalier och skräpmat som möjligt, så mår man bäst.