A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Parmesandoftande kycklinggratäng

Kategori: Allmänt


(null)

Denna kycklingrätt är magisk! Vad som händer när man gratinerar kyckling med en oansenlig mängd färskriven parmesan i ugnen överlåter jag till den som vågar testa detta. Ni kommer inte ångra er. Smörstekt kyckling med en skvätt vitt vin, grädde, vitlök & dragon. Vulgärt mycket parmesan & nymald svartpeppar. Ohlalaa så läckert! 

(null)


Jag ska försöka återge så gott jag kan eftersom jag måttade på känsla. 
Du behöver:
  • Ca 500g Kycklingfiléer
  • Ca 15 coctailtomater 
  • 1 gul lök, grovt skivad
  • 1,5 dl vitt vin
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 4-5 dl oatlygrädde (eller vanlig)
  • 1/2 tsk torkad dragon
  • 1 köttbuljongtärning
  • Parmesan i bit
  • Flingsalt & vitpeppar 
  • Nymald svartpeppar 
Dela kycklingfiléerna i avlånga bitar, krydda med flingsalt och vitpeppar, stek i smör & rapsolja tills den får fin färg. Lägg i lök och coctailtomater mot slutet och låt steka med. Pressa sedan i vitlöken och fräs med någon minut. Håll sedan på vinet, blanda, sedan grädde, dragon & buljong. Låt puttra ca 10 min. Späd eventuellt med mer grädde och vin. Häll sedan upp i gratängform, riv parmesan över hela gratängen, snåla inte, och toppa med grovmalen svartpeppar. Gratinera ca 20 minuter i 200 grader. Ta ut ur ugnen och riv ytterligare ett lager parmesan över.

(null)

Jag föredrar ugnsrostade småpotatis med olivolja, flingsalt och timjan till denna gratäng. Rosta dem i 200 grader i ca 30-40 min. 

(null)

Löjligt gott och så enkelt att tillreda. Behåll skalen på och då bevaras även näringen i potatisen samtidigt som den får en lätt krispig yta. 
(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)