A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Pink Zebra Cake

Kategori: Allmänt, Desserter & bakverk

 
Denna amerikanska zebratårta går i rosa toner. Egentligen skulle jag ha svart marsipan som dekoration men lyckades inte få tag på det så det fick bli marsipan med mörk choklad istället. Funkar lika bra. Tårtan är ganska enkel att göra, man delar helt enkelt in smeten i tre delar och färgar två av dem i svart och i rosa.
 
 
Till denna tårta behöver du (obs, amerikanska mått):
  • 2 ,5 cup vetemjöl (300 g)
  • 2 cups socker (400 g)
  • 3/4 cup vegetabilisk olja (180 ml)
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 2,5 tsk bakpulver (11 ml)
  • 0,5 tsk salt
  • 4 ägg
  • 1 cup mjölk (240 ml)
  • vit, rosa & svart hushållsfärg
Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker & salt. Häll sedan i oljan samtidigt som du vispar. Därefter äggen, ett i taget. Sist häller du i mjölken. Dela sedan upp hälften av smeten i en skål, och andra hälften uppdelat i två andra skålar. I dessa små skålar färgar du smeten rosa respektive svart. Sedan tar du en stor (glass-skopa) med den vita smeten och häller i mitten av en kakform. Därefter tar du en mindre skopa med svart smet och häller försiktigt precis över den vita. Sedan tar du en liten skopa av den rosa smeten och häller över den svarta. Du upprepar sedan vit, svart och rosa tills smeten är slut. Låt stå i ca 200 gradig ugn i ca 1 timme. Inte för högt upp, och sänk gärna till 150 efter en halvtimme så den inte blir bränd ovanpå. 
 
 
Dela tårtan på mitten och bred ett lager smörkräm emellan. Lägg på andra bottnen och stryk upp sedan upp tårtan med smörkräm smaksatt med lime, Täck med chokladfondant eller svart marsipan skuret i strimlor. Dekorera med rosa smörkräm.
 
 
Låt stå svalt tills servering! Funkar bra att göra laktosfri för den som så önskar. Den passar utmärkt som sommartårta då vispgrädde kan vara känsligt för sol.