A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Hot Tuna melt

Kategori: Airfryer, Allmänt, Fisk & Skaldjur, Picknick/Brunch, Träning & hälsa

(null)

Den enklaste, godaste frukosten fixar du snabbt ihop, in i airfryern 3 minuter på var sida, så vips har du frukosten serverad! Kombinationen tonfisk,  dill, cayennepeppar och citron med cheddarost är oslagbar. Proteinrikt, gott och mättande med härlig crust på brödet. Du kan även grilla eller steka i panna.  Resterande fyllning förvaras i burk, lätt att ta fram vid behov. 

(null)

Hot Tuna melt
  • 1 burk tonfisk 120 g (Ica)
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 liten burk majs
  • En knippe dill
  • 1 klyfta citron
  • 1/2 dl créme fraîche 
  • 1/2 dl majonnäs 
  • 1 msk chilisås 
  • 1/2 tsk Worcestershire sauce 
  • 1 krm paprikapulver 
  • 1 krm curry
  • 1 krm cayennepeppar 
  • 1 krm svartpeppar 
  • Salt efter behov
  • Cheddarost (hamburger-)
  • Lagrad ost
  • Mozzarella (riven)
  • Brödskivor (2 per toast)
Gör så här
  1. Häll av vattnet/oljan från tonfisken. 
  2. Finhacka lök och paprika och blanda med tonfisk i en skål. 
  3. Häll i majs klipp ner dillen, pressa över citron och blanda. 
  4. Nu häller du i majonnäs, créme fraîche, chilisås och kryddor. Var försiktig med saltet. Blanda runt. 
  5. Lägg ut brödskivorna, bred tonfiskröra på ana brödskivan. Toppa med 3 lager ost. Lägg nu på andra brödskivan. Spraya eller pensla med olja. 
  6. Grillar du i airfryer sätter du 4 tandpetare i brödet så locket ej flyger av.
  7. Grilla i 200 grader 3 min, vänd och kör 3 min till. Servera direkt! Bon apetit!
Jag gillar att använda dessa oljor! De sprayar ett jämnt lager olja. Sundare och mer fettsnålt än att steka. (De finns på gymgrossister på nätet.)
(null)

(null)

(null)  

(null)