A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Scones

Kategori: Allmänt, Desserter & bakverk, Picknick/Brunch

(null)

Detta är mitt absolut bästa recept på scones! Frasiga och fina, men samtidigt enkla att göra,  med ingredienser som alltid finns hemma.  Glöm det där med att brottas med en stenhård klump med snör. Här kladdar man inte ens ner sig om man är lite rutinerad. Följ bara mina enkla råd. 
Scones, bästa receptet:
  • 4,5 dl vetemjöl 
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g äkta smör
  • 2 dl mjölk
Börja med att sätta ugnen på 225 grader.  Blanda de torra ingredienserna i en skål. Sedan placerar du skålen på en köksvåg, nollställer den. Sedan tar du fram en osthyvel och hyvlar helt enkelt ner det kalla stenhårda smöret rakt ner i skålen tills vågen visar 50 gram. Då har då rätt mängd smör. Ta en gaffel och finfördela smöret i mjölblandningen.
(null)
(null)

Sedan häller du ner mjölken och blandar snabbt ihop till en smidig deg. Sista knådningen gör jag mot degbunken med händerna tills den blir smidig och fin. Ta sedan upp degen på bakpappersklädd plåt, dela på två halvor. Tryck eller kavla ut till tvinga runda degkakor. Sporra varje kaka i fyra bitar, nagga hål med en gaffel och grädda i 10 minuter i mitten av ugnen. Sedan är det klart att servera. Gärna direkt medan de är varma, då är de som bäst. Jag valde ost, cream cheese & björnbärssylt. 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)