A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Gröt med smak av semla

Kategori: Allmänt, Picknick/Brunch, Tillbehör & såser, Träning & hälsa

(null)

Godaste gröten finner du här! Ät dig i form på semlor! Förbered toppingen innan och förvara sedan i kylen. Den tar lite tid, men väl värt det. Behändigt att ta fram vid behov. Ett tips är att köpa hel kardemumma och mortla. Den blir sååå mycket godare då. 
Gröten doftar verkligen som nybakade vetebullar! Mandelmjölken gör den extra fyllig och god. Denna gröten är god och söt men späckad med näring och inget raffinerat socker tillsatt. Unna dig detta, din kropp kommer tacka dig. 

Semmel-gröt (1 port)
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 dl mandelmjölk 
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk mandelsmör
  • 0,5 tsk mortlad kardemumma 
  • Agavesirap 
  • En gnutta salt
Cashewgrädde
  • 150 g naturella cashewnötter 
  • 150 g rumsvarm kokosmjölk 
  • 25 g agavesirap 
  • 1 tsk vaniljpulver
  • En gnutta salt
Mandelmassa
  • 125 g hel mandel
  • 40 g mandelsmör
  • 0,5 dl vatten
  • 15 g agavesirap (1 msk)
  • En gnutta salt

Gör så här:
  1. Börja med att blötlägga cashewnötterna i en kastrull med vatten, minst 4 timmar. Det går även bra över natten. 
  2. Häll av vattnet. Nu mixar du alla ingredienser för cashewgrädden till en slät gräddliknande e konsistens. Ställ åt sidan.
  3. Nu gör du mandelmassan. Ta samma kastrull du blötlade cashewnötterna i. Koka upp vatten, ta ifrån spisen. Lägg i mandlarna och låt ligga 5 min. Ploppa nu mandlarna genom att trycka på dem så skalet åker av. 
  4. Lägg nu alla ingredienserna till mandelmassan i en mixer, kör tills smeten är lagom finfördelad: önskar du slätare massa så kör du lite till. 
  5. Nu kokar du ihop gröten genom att blanda alla ingredienser i en kastrull. Ta återigen samma kastrull, när gröten fått en krämig konsistens häller du upp i ten djup tallrik. 
  6. Toppa med mandelmassan, cashewgrädden och en klick mandelsmör. Servera! 
(null)

(null)