A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Bookmaker toast

Kategori: Allmänt, Kött, biff & burgare, Picknick/Brunch, Tillbehör & såser

(null)
 
Jag ska vara ärlig och säga att jag aldrig ens ätit en Bookmaker toast tidigare, men kände att det var dags att prova. Hade alla ingredienserna hemma och som avslutning på påsken använder de överblivna äggen. Vilken smak-succé! En egenhändigt vispad majonnäs med smaker av dijon & honung, på ett gyllene frasigt, smörstekt surdegsbröd, toppat med smörstekta tomater, en perfekt rosa, skivad ryggbiff, massor av färskriven pepparrot & toppat med en äggula. Det ni! Väldigt enkel men ack så lyxig macka! 
Jag föredrar att steka en stor bit ryggbiff runt om, sedan termometer på medium/rare och in i ugnen tills den är klar. Låt köttet vila och skär sedan upp perfekt tillagad ryggbiff. Går ej att misslyckas. För två personer halverar du bara receptet. Orkar du ej vispa egen majonnäs så köp färdig. 

(null)

(null)

(null)

Bookmaker toast (4 pers)
  • 500 gram ryggbiff
  • 4 stora skivor gott bröd
  • 3 dl Majonäs (se recept nedan)
  • Bladsallad
  • 1 pepparrot
  • 8 tjocka tomatskivor
  • 4 äggulor
  • Salt & nymald svartpeppar
  • Smör
  1. Börja med att vispa ihop majonnäsen, låt stå och dra ihop sig lite. 
  2. Hetta upp smör i en panna, krydda köttet med salt & svartpeppar. Stek köttet runt om och lägg upp i ugnsform, stick in en termometer som du ställer in på medium rare. Låt stå i ugnen i 200 grader tills signalen piper. Ta up och låt stå under folie medan du förbereder resten. 
  3. Nu kan du steka tomaterna i rester av köttsaften. Krydda dem med lite salt & svartpeppar. 
  4. Hetta nu upp smör i stekpannan och stek brödskivorna gyllenbrunt frasiga, lägg upp på tallrikar. 
  5. Bred ett rejält lager av majonnäsen på brödskivorna. Lägg på salladen & tomatskivorna. Nu skivar du upp köttet i tjocka strimlor och lägger över tomaterna. 
  6. Riv ordentligt med pepparrot och fördela över köttet. Här gör du en liten grop i mitten för att få plats med äggulan. Krydda med svartpeppar återigen.  Klart att servera! 

Hemlagad majonnäs 
  • 2 äggulor 
  • 2,5 msk dijonsenap 
  • 1 tsk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger 
  • 2,5 dl rapsolja
  • Salt & nymalen svartpeppar 
  1. Blanda äggulor, senap och vinäger. 
  2. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av din hemlagade majonnäs med honung, salt & peppar.
(null)

(null)

(null)