A Taste Of Lisa

A taste of Heaven, A Piece of me...

Pankopanerad torsk med dillsås

Kategori: Airfryer, Allmänt, Fisk & Skaldjur, Tillbehör & såser

(null)

Vad sägs om en lite sundare variant av panerad fisk? Här tillagat i airfryern. Sprayade en lätt dusch med rapsolja innan tillagning för bästa krispet! Jag är verkligen helt såld på min airfryer då jag älskar panerad mat och den blir så härligt krispig men saftigt i mitten, inte så torrt som i ugnen och inte flottigt!  Dessutom slipper du matos och det drar mindre el och går snabbare! Bara fördelar. Så otroligt gott! Jag tyckte den picklade löken förhöjde måltiden! 

(null)

Pankopanerad torsk (4 pers)
  • En bit färsk torskfile ca 600 g
  • 1 tallrik med mjöl
  • 1 tallrik med 1 lättvispat ägg  
  • 2-3 dl panko + 1 tsk salt
Dillsås
  • 3 dl gräddfil 
  • 3 msk majonnäs 
  • 3 tsk bostongurka 
  • 2 klyftor pressad citron
  • 1 kruka dill
  • Salt & peppar 
  • En nypa socker
Gör så här:
  1. Blanda ingredienserna till den kalla dillsåsen. Låt stå och dra. 
  2. Panera torsken först i mjöl, sen i ägg uppvispat med vatten och sist panko.
  3. Koka potatis med salt och dill. När det återstår ca 10 minuter värmer du airfryern 3 minuter. 
  4. Spraya torskfiléerna lätt med rapsolja. Lägg dem i airfryern och kör på 180-200 grader i 5 min, vänd och kör 5 minuter till. 
  5. Servera genast med kokt potatis, citronklyfta, picklad rödlök, rivna morötter & dillsås. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Kommentera inlägget här: